nlc.hu
Otthon

Töltött káposztából készült hamburger

Töltött káposztás hamburgerrel újít egy budapesti étterem

Kárpát Burger az étlapon.

Hagyományos ízek szokatlan köntösben” – így jellemezte az immár két éve – Budapest belvárosában – megnyitott székely gourmet étterem székelyudvarhelyi származású ügyvezetője, Varga Szidónia az új étlapjukon megjelent Kárpát Burgert, aminek az alapja a töltött káposzta. Az Andrássy út 41. alatt található SZÉK-ben a hagyományos székely ízek a legmodernebb konyhatechnológiával találkoznak.

Folyamatosan keressük az új utakat a gasztronómia területén és mindig valami extrával próbálkozunk. Az elején nagy sikere volt a „Székely Szusi” ötletünknek, amikor a székely ízeket szusi formába öntöttük. A bistro kultúrára nagyon jellemző, hogy ezek a gyorsan fogyasztható ételek egyre extrémebb formában kerüljenek a tányérra, ezért úgy gondoltuk, hogy egy a „Kárpát Burger” lesz az a fogás, ami meglepheti az embereket” – árulta el Varga Szidónia.

töltöttkáposztás hamburger

Íme a töltött káposztás hamburger! – Fotó forrás: SZÉK

Ha valaki nehezen képzelné el, hogy milyen lehet a töltött káposzta burger formában, azoknak az étterem séfje, Réti Sebestyén elárulta a kulisszatitkot: “Minden alkotóelem, amit egy töltött káposztától várnánk ott lesz a tányéron, de egyedi formában, az amerikai hamburgerekre jellemző kivitelezésben varázsoljuk vendégeink elé. Nem kell aggódni, nem a töltött káposzta bundás változata kerül két buci közé, ettől jóval egyedibb megoldást gondoltunk ki“.

Az étteremre jellemző az is, hogy az alapanyagok egy része Erdélyből, székelyföldi kistermelőktől érkezik, így olyan összetevőkkel tudnak alkotni, amitől minden étel kicsit, vagy épp nagyon, egyedivé válik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top