nlc.hu
Otthon

Keresik a Miskolcon eltűnt malacot

Keresik a Miskolc utcáin kóborló tarka malacot – fotó

A sertés azóta nincs meg.

Már a Facebookon is keresik azt a tarka malacot, amely Miskolcon a József Attila úton láttak kószálni. A szökevényt le is fotózták, a képen az látszik,  hogy épp egy gyalogátkelőn kel át szabályosan. Egy disznó sétál Miskolc utcáján.Eltűnt a tarka disznó (Fotó: Facebook)

A fotót a Malacvédő Alapítvány is közzétette közösségi oldalán, ám a Sokszínű Vidék azt írja, hogy azóta nem érkezett bejelentés a kóborló állatról.

A hozzáértők szerint befogása nem is egyszerű, pláne egy olyannak, aki nem ért a disznókhoz.

Az ijedt malac legtöbbször ugyanis megvadul és menekülni próbál, ami veszélyes lehet, hiszen egy sertés akár 100 kilogramm is lehet, komoly erő van benne. Az altatólövedék sem megoldás, mert nyugalmi helyzetben leállhat tőle az állat szíve. És azt sem árt tudni, hogy az afrikai sertéspestis jelen van Magyarországon, amelyet a vaddisznók mellett a házi malacok is elkaphatnak.

A lap szerint, amennyiben befogják, és sikerül az állattartót beazonosítani, felelősségre vonható, ugyanis az Állatvédelmi Törvény kimondja: az állattartó köteles gondoskodni a állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szökésének megakadályozásáról. Hatósági eljárást a helyi jegyző, vagy a megyei, illetve járási indíthat.

2019-ben Cocit, a 9 hónapos törpemalacot keresték nagy erőkkel. Az állat Pomázról, a Folyondár utca környékéről tűnt el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top