nlc.hu
Otthon

Büntetés jelszómegosztásért a Netflixnél

Szigorít a Netflix: büntetést fizet, aki megosztja a jelszavát

Jövőre várhatóan pótdíjat fog kiszabni a Netflix azokra, akik egy előfizetéssel több háztartásban használják a szolgáltatást.
Asztalra feltett lábakkal nézi a Netflixet egy férfi

A Netflix egy ideje már küzd az ellen, hogy a felhasználók megosszák másokkal a bejelentkezési adataikat, azaz egy előfizetéssel több háztartásban nézzék a streamingszolgáltató tartalmait. A cég nyáron már néhány latin-amerikai országban tesztelte, hogy 1200 forintnak megfelelő pótdíjat szabott ki a szabályszegőkre.

A Netflix most közölte, hogy

2023-tól mindenhol elindítja a jelszómegosztás miatti pótdíjazást.

Egyelőre nem tudni, hogy Magyarországot is érinti-e a szigorítás, de a vállalat nem említette, hány országban lép életbe a változtatás, így vélhetően minden piacon bevezetik.

Nem ez az egyetlen nagy újítás a Netflixnél: hamarosan jön a reklámokat tartalmazó csomag. A cégnek azért lett sürgősebb a hirdetések és a jelszómegosztások monetizálása, mert hosszú idő után 2022 első negyedévében először veszített előfizetői bázisából.

(Hvg.hu)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top