Tócsni, lapcsánka, cicege, macok, krumplilepény – számtalan neve van ennek a Magyarországon jól ismert ételnek. Elkészítése pofonegyszerű: reszelt krumplit, lisztet és tojást összekeverünk, majd a masszából formázott szeleteket étolajban kisütjük. A népszerű fogás most még nagyobb kedvenc lehet, ugyanis 100 százalékig hatósági áras étel lett – vette észre a Pénzcentrum.
Mint arról beszámoltunk, a szerdai kormányinfón jelentették be, hogy az év végig befagyasztja a tojás és étkezési burgonya kiskereskedelmi árát a kormány. A szeptemberi átlagárakat megnézve nagyjából az is látható, hogy körülbelül mennyit kell majd fizetni a hatósági áras tojásért és krumpliért.
Visszatérve a tisztán hatósági áras tócsnihoz: ha köretként készítjük, és mellé csirkemellet rántunk, akkor kész is a kizárólag árstopos termékekből álló húsos fogás. Íme a legfinomabb tócsni receptje, de szólunk, hogy a tejföllel csak óvatosan, mert az lassan már luxusnak számít.
(Kiemelt kép: Thinkstock)