nlc.hu
Otthon

Kizárólag hatósági áras hozzávalókból készül a tócsni

Ennek a népszerű magyar ételnek minden hozzávalója hatósági áras lett

A népszerű fogás most még nagyobb kedvenc lehet, ugyanis kizárólag árstopos termékekből elkészíthető.
Tócsni a tányéron

Tócsni, lapcsánka, cicege, macok, krumplilepény – számtalan neve van ennek a Magyarországon jól ismert ételnek. Elkészítése pofonegyszerű: reszelt krumplit, lisztet és tojást összekeverünk, majd a masszából formázott szeleteket étolajban kisütjük. A népszerű fogás most még nagyobb kedvenc lehet, ugyanis 100 százalékig hatósági áras étel lett – vette észre a Pénzcentrum.

Mint arról beszámoltunk, a szerdai kormányinfón jelentették be, hogy az év végig befagyasztja a tojás és étkezési burgonya kiskereskedelmi árát a kormány. A szeptemberi átlagárakat megnézve nagyjából az is látható, hogy körülbelül mennyit kell majd fizetni a hatósági áras tojásért és krumpliért.

Visszatérve a tisztán hatósági áras tócsnihoz: ha köretként készítjük, és mellé csirkemellet rántunk, akkor kész is a kizárólag árstopos termékekből álló húsos fogás. Íme a legfinomabb tócsni receptje, de szólunk, hogy a tejföllel csak óvatosan, mert az lassan már luxusnak számít. 

(Kiemelt kép: Thinkstock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top