nlc.hu
Otthon

Érdekes égi jelenséget láttak többen is, kiderült, mi volt az

Kiderült, mi volt az a rejtélyes égi jelenség, amit pénteken többen is láttak Budapest felett

Az Időkép számolt be arról, hogy több felvételt is kaptak egy magasba emelkedő fekete füstkarikáról.

Péntek délelőtt néhány percig érdekes jelenséget figyelhettek meg Budapest északkeleti része fölött, akik azon a környéken jártak. Nagyjából háromnegyed 11 körül. Az Időképhez beérkezett képek alapján egy hatalmas fekete füstkarika volt látható az égen, de mint kiderült, nem egy ritka természeti jelenségről volt szó.

Információik szerint egy villamos telepen történő teszt során keletkezett a füstkarika. Mint kiderült, szigetelőket tesztelnek, és ebből adódóan volt egy a szokásosnál nagyobb durranás fény (tüzes robbanás) és füst kíséretében. A felvételeket itt tudjátok megnézni.

égi jelenség

Fotó: Pexels

Furcsa égi jelenségekre máskor is volt már példa. 2021-ben világos foltok haladtak az égen egyik irányból a másikba. Volt, amikor követték egymást; volt, amikor keresztezték egymás útját; de volt, amikor szembe is mentek egymással – a felvételeket még március végén, nem sokkal sötétedés után, egybudapesti parkban vette fel mobiltelefonjával egy férfi.

A Csillagászati és Földtudományi központ egyik munkatársa szerint, ez olyan, mint amikor a diszkófények mennek Siófokon péntek-szombaton. „Lesz az EB, lehet, hogy arra vagy valami show-műsorra gyakorolnak. Sőt több olyan nagy rendezvény is lesz mostanában, aminek teljesen megfelelő jelensége lehet ez. Továbbgondolva: repülő lehetett volna, de azok nem követik így egymást” – nyilatkozta akkor a szakértő a titokzatos fényekről. Úgy tűnik a legtöbb esetben viszonylag egyszerű okok húzódnak meg a furcsa égi jelenségek mögött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top