nlc.hu
Otthon

Görgőfelhő Szeged felett

Apokaliptikus felhő jelent meg Szeged felett, sokan megijedtek

Voltak, akik szerint félelmetes látványt nyújtott.
görgőfelhő,

Úgynevezett görgőfelhő (vagy más néven: peremfelhő) vonult át hétfőn Szeged felett. Hömpölyögve érkezett a vastag felhősáv a város fölé. A különleges égi jelenség egy elterülő felhőszakasz mögött torlódott össze. Ahol elvonult, hirtelen sötét lett a vastag felhősávtól – számolt be az RTL Híradó.

Sokan lefotózták, de volt, akit meg is ijesztett, mert hirtelen sötétséget okozott. „Elég félelmetes látvány volt. Néhány perc alatt fölénk is ért. Teljesen besötétült az ég délelőtt” – mesélte egy szemtanú.

Az RTL Híradónak nyilatkozó meteorológus elmondta, hogy a görgőfelhő a peremfelhők egy speciális típusa. Van olyan, amikor más felhők között jelenik meg az égen, de olyan is van, hogy önállóan látható.

Általában két eltérő levegőtömeg határán szokott keletkezni, és ilyenkor az előrenyomuló levegő megemeli és maga előtt görgeti az előterében található, meleg-nedves levegőt, és ezzel létrejön a jellegzetes, hosszan elnyúló, henger alakú felhőforma” – magyarázta Kiss-Szabó Zsanett. 

A felhővel ezúttal erős szél is érkezett. 

Különleges égi jelenségről legutóbb III. Károly király tavaly májusi koronázási szertartásakor írtunk. Akkor a ceremónia előtt egy korona alakú felhő jelent meg az égen. Az internet felrobbant akkor a virálissá vált felvételtől, hiszen mindenki azt gondolta, ez tényleg egy jele annak, hogy Károly méltó utódja lesz az édesanyjának, II. Erzsébetnek.

Kiemelt fotók forrása: RTL Híradó / Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top