nlc.hu
Otthon

Aranysakál kószált Pécs belvárosában

Aranysakál kószált egy pécsi óvoda területén

Évek óta bejárnak Pécsre az aranysakálok, amelyek az emberre nem veszélyesek, de megjelenésük riadalmat okozhat.
Nőstény aranysakál ember lakta területen Indiában

Az elmúlt években többször megjelentek az aranysakálok Pécs belvárosában; az állatok a lakott területen keresnek maguknak menedéket és élelmet, mert a természetes környezetükből kiszorultak – írja a Bama.hu.

A múlt héten Ispitaalján, Pécs egyik belső városrészében láttak besurranni egy aranysakált az egyik óvoda területére. Miután a környéken nem ez az első eset, Barkóczi Csaba ispitaaljai fideszes képviselő levelet írt a jegyzőnek, és hatósági intézkedést sürgetett.

A képviselő szerint az aranysakálok félnek az embertől, ezért nem veszélyesek, de megjelenésük riadalmat kelt a lakosságban. Barkóczi azt kérte a jegyzőtől, hogy távolítsák el az aranysakálokat a városrészből, másrészt a városi hulladékkezelési cég számolja fel azokat a gócpontokat, amelyek a belső városrészekben búvóhelyként szolgálnak az erdei ragadozóknak.

Az aranysakálok drasztikusan elszaporodtak az utóbbi időben Magyarországon, a legtöbb állat Somogy megyében és Baranyában jelent meg, pár évvel ezelőtt 6500 példányt tartottak számon a szakemberek. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Soumyabrata Roy / NurPhoto via AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top