nlc.hu
Otthon

A mosogatógép helyes használata

Így pakold be a mosogatógépet, hogy biztosan tiszták legyen az edényeid!

Az ünnepek alatt sok piszkos edény halmozódik fel, fontos, hogy jól rakd be a mosogatógépet.

A legtöbb háztartásban – különösen az ünnepek alatt  – nagyszerű társ egy mosogatógép. Csak bepakolod a piszkod edényeket, evőeszközöket és másfél-két óra alatt minden csillog és villog. Bosszantó persze, ha a mosogatógépből úgy kerülnek ki az edények, hogy maradt rajtuk némi piszok, folt.

Fontos, hogy jól pakoljuk be a mosogatógépet (Fotó: Unsplash)

Fontos, hogy jól pakoljuk be a mosogatógépet (Fotó: Unsplash)

A Stuff csapata épp ezért annak járt utána, hogyan érdemes használni a mosogatógépet. Erin Bennett, takarítási szakértő szerint gépenként eltérhet a helyes bepakolási mód, ám vannak alapvetések, melyekkel érdemes tisztában lenni.

A legfontosabb, hogy az edényeket úgy rakjuk egymásra, hogy a víz mindenhová eljuthasson. Épp ezért nem szabad telezsúfolni a gépet, hanem hézagokat kell hagyni” – mondja a szakértő. Fontos, hogy a legpiszkosabb edényeket kell alulra rakni, a szennyeződéssel lefelé, így azokat közvetlenül éri majd a vízpermet.

Vannak gépek, amelyeknél azt tapasztalja a tulajdonos, hogy a kapszulás mosogatószer nem oldódik teljesen fel. Ilyen esetben érdemes a kapszulát az evőeszköztartó egyik rekeszébe tenni, ott több víz éri.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top