nlc.hu
Otthon

Lassabb az otthonfelújítási támogatások elbírálása

Otthonfelújítási támogatás: belassult a kérelmek elbírálása

Megnövelt létszámmal, folyamatosan végzi a kérelmek elbírálását az államkincstár, de az év végén több mint 100 ezer igénylés futott be.
Festékes ruhában, ecsettel áll kézenfogva egy pár

Folyamatos az otthonfelújítási támogatások feldolgozása és kifizetése – közölte a Magyar Államkincstár csütörtökön, de egyúttal azt is jelezték, hogy a tavalyi év végi roham miatt lassabban haladnak az igénylések elbírálásával. 

A közlemény szerint a két évre meghirdetett program tavaly december 31-i határidejének lezárulta előtt kiugró mennyiségű, több mint százezer igénylés – ami másfélszerese a 2021-ben beadott kérelmeknek – érkezett a Magyar Államkincstárhoz.

A kincstár megnövelt létszámmal, folyamatosan végzi a kérelmek elbírálását, amely a megugrott igényszám miatt az eddiginél több időt vesz igénybe – közölték, jelezve azt is, hogy a támogatói okirat kiállítását követő 5 napon belül továbbra is minden arra jogosult igénylőnek kiutalják az otthonfelújítási támogatást.

Az otthonfelújítási támogatási programban a családok az otthonfelújítási munkájukhoz 3 millió forintos kormányzati támogatást kaphattak. Az átlagos támogatás 2 millió forint volt. A kérelmek feldolgozásában a kincstár 2022 novemberéig határidőben mindent teljesített – közölték.

A kormány az otthonfelújítási program 2021-es kezdete óta 250 ezer család otthonának felújítását támogatta összesen több mint 523 milliárd forinttal.

(MTI/nlc)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top