nlc.hu
Otthon

Három évig feküdt holtan a lakásában, mire rátaláltak

Több mint 3 évig feküdt holtan a lakásában a fiatal nő, mire rátaláltak

A 38 éves nőre mumifikálódott állapotban, szinte már csontvázként találtak rá a rendőrök és a rokonai az angliai Surrey-ben.

A 38 éves Laura Winham súlyos mentális zavarral, skizofréniával küzdött, arra is képtelen volt, hogy ellássa magát, a családjától pedig az évek során elidegenült. A holttestére még 2021 májusában találtak rá a rendőrök és a rokonság tagjai egy Surrey-beli szociális lakásban, de az eset csak most pattant ki a brit sajtóban, és okozott nagy botrányt. Winham családja azzal vádolja a brit egészségügyet és a szociális szférát, hogy cserbenhagyták Laurát, ezért történhetett meg a tragédia, hogy több mint három éven át senki sem értesült a haláláról – írja a Guardian.

Gyertyák

Az utolsó bejegyzése a naptárában az volt, hogy „Segítségre van szükségem” (Fotó: Pixabay)

A család szerint a szociális szféra dolgozói már a halála előtti hónapokban is cserbenhagyták a nőt, hiszen nem vették észre az állapota folyamatos romlását, a halála után pedig abban hibáztak nagyot, hogy három éven át rá sem néztek, mi lehet vele. Ha akár egyetlen rutinellenőrzésre is sor került volna, a halálára már rég fény derül. Mialatt három és fél éven át holtan feküdt, az összes fejlemény vele kapcsolatban az volt, hogy megvonták tőle a segélyét, és elzárták a lakásában a gázt. A család szerint az esetben Laura főbérlője is hibás volt, aki szintén nem nézett rá a nőre.

Senkinek sem kellene úgy szenvednie, ahogy Laura tette, mert nem támogatják mentális egészségét. Most együtt kell élnünk a történtek szörnyű szomorúságával, és megosztjuk a történetünket, mert nem akarjuk, hogy más családok így szenvedjenek

– nyilatkozta a sajtónak Laura nővére, Nicky, aki azt állítja, hogy a testvére gyakorlatilag elveszett valahol a rendszerben. A családja szerint a lány már fiatal korától küzdött hallásproblémákkal, szívproblémákkal és a skizofréniája is megjelent már nála egészen fiatalon, de a családtagok segítségével felül tudott kerekedni ezeken, és nemcsak leérettségizett, hanem egyetemi diplomát is szerzett. Barátai is voltak, egészen addig, míg az állapota immár felnőttként látványosan romlani kezdett. Hangokat hallott, hallucinált és emiatt a családtagjaival is agresszíven viselkedett, ezért idegenedtek el tőle. A vizsgálatok szerint Winham valamikor 2017 novemberében halhatott meg, alig pár héttel azután, hogy a rendőrök a szociális szolgálat jelentése miatt meglátogatták, mert úgy hírlett, nem törődik magával, nem eszik és nem reagál a megkeresésekre. Nem vette fel a telefont és az írásos üzenetekre sem reagált, ezért két hét után lezárták az esetét, és megvonták tőle a segélyt. A halála után a rendőrség a lakásában rátalált a naptárára is, aminek utolsó bejegyzése 2017 novemberéből az volt, hogy

Segítségre van szükségem.

Laura Winham mumifikálódott holttestét a fogai alapján azonosították.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top