nlc.hu
Otthon

Jó cél érdekében fut hűtővel a hátán ez a brit tengerészgyalogos

Hűtővel a hátán döntött rekordot egy brit tengerészgyalogos

Egy jó cél érdekében vállalkozott a szokatlan küldetésre.

Sam Hammond tizedes Brightonban egy 26 kilós hűtőszekrénnyel a hátán teljesített egy félmaratont. A távot két óra, négy perc és tizenhárom másodperc alatt teljesítette, ezzel megdöntötte az addigi rekordot, ami 2 óra 45 perc és nyolc másodperc volt.

Egy hátizsákhoz képest nem a legkényelmesebb, és ahogy hallani lehet, sokat zörög” – nyilatkozta a verseny előtt arról, milyen egy háztartási eszközzel futni. 

Ugyan a fenti is szép teljesítmény, a versenyszezon ezzel nem ért véget, áprilisban Londonban maratoni távon szeretne indulni, és ahhoz, hogy megdöntse a jelenlegi világcsúcsot, gyorsabbnak kell lennie 5 óra 49 perc és 37 másodpercnél.

Sam Hammond, aki nem mindennapi akciójával, egy veteránokat és családjaikat támogató alapítványnak (Soldiers, Sailors, Airmen and Families Association – SSFA) gyűjt pénzt, még 2022-ben döntött úgy, hogy hűtővel a hátán fog futni, és az első versenye a Welsh Three Peaks Challenge volt

„A SSAFA nemcsak a szolgálatot teljesítőknek segít, hanem a családjaiknak is. Amíg távol vagyunk, mi néha megfeledkezünk az otthoni dolgokról, de velük nem ez a helyzet. Szeretném azt hinni, hogy ha az édesanyámnak valaha is szüksége lenne rá, az SSAFA támogatná őt” – indokolta meg, hogy miért döntött úgy, segít a szervezetnek pénzt gyűjteni.

Futóverseny mezőnye

Fotó: Pixabay

(via ITV/Forces/InStyleMen/)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top