nlc.hu
Otthon

Itt van a legtöbb betörés Budapesten

Budapesti betöréstérkép: itt történik a legtöbb bűncselekmény

A téli időszakban különösen aktívak a bűnözők.

A legfrissebb, 2020-as összesített adatok szerint a fővárosban az évben több mint 1200 lakásbetörés történt, míg országosan majdnem 7000 ilyen bűncselekményt regisztráltak a hatóságok. Budapesten a legtöbb bűncselekményt a XIII. kerületben, a Gellérthegy és a Keleti Pályaudvar környékén követték el – írta meg a Pénzcentrum.

A Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár számításából az is kiderül, hogy a november és február közötti téli szezon a rablók kedvenc időszaka – ugyanis ilyenkor sokan utaznak le vidékre az ünnepek miatt vagy mennek el síelni. Ezt a néhány hónapot sínylik meg legjobban a télre lezárt nyaralók is.

A rendőrség honlapján szereplő friss betöréstérkép szintén alátámasztja a 2020-as adatokat: a XIII. kerületben, a Béke utca és a Reitter Ferenc utca közötti részen tavaly augusztus óta 8 esetet jegyeztek fel, a Gellérthegyen ugyanebben az időszakban pedig négy ilyen bűncselekmény történt.

lakásbetörés térkép

Lakásbetörés-térkép (Forrás: police.hu)

A rablók célpontjai sem változtak: még mindig ékszert, készpénzt, elektronikai eszközöket és műtárgyakat visznek el a leggyakrabban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top