nlc.hu
Otthon

Berobban a kőműves szakmában, pedig nőként azt mondták neki, nincs esélye

Ez a fiatal nő kőművesként dolgozik, és jól megy neki – fotó

Egy fiatal nő vakolóként kezdett el dolgozni, és a vállalkozásának sikeressége – mint sok hasonló esetben – azt mutatja, hogy a nők ugyanúgy jól tudnak teljesíteni „férfiasnak” mondott szakmákban is.

Sokan féltették attól az angliai Chesterből származó 24 éves Madelaine Forrestet, hogy a férfiak dominálta iparágban nem fog boldogulni. Ezeket az akadályokat viszonylag könnyen megugrotta, de azért még mindig vannak olyanok, akik nem veszik őt komolyan.

A fiatal nő három és fél éve foglalkozik vakolással, előtte a vendéglátóiparban dolgozott. A vakolás utáni érdeklődés onnan jött, hogy gyermekkorában segített néhai nagyapjának a lakásfelújítási vállalkozásában.

kőműves

Fotó: Getty Images

Elkezdett egy kőműves tanfolyamot, mert úgy gondolta, hogy ez majd segít neki, ha lakást szeretne felújítani, de akkor még nem gondolt úgy rá, mint karrierlehetőségre. Elmondása szerint a garázsában egy műfalon gyakorolt, majd felajánlotta, hogy ingyenesen végez alkalmi munkákat barátainak és családtagjainak. Amikor azonban az egyik családi barátnak végzett munka végül 150 font fizetéssel zárult, Madi elkezdett saját ügyfélkört építeni. Eleinte kételkedett abban, hogy tud majd érvényesülni. Elmondta: „Mielőtt megalapítottam a She Plasters nevű vállalkozásomat, azt gondoltam, hogy az emberek, különösen a férfiak, kételkedni fognak abban, hogy tudok vakolni. De legnagyobb meglepetésemre az emberek többsége rendkívül támogató és elismerő volt”

Léteznek olyan férfiak, akik szerint nem tudom elvégezni a munkámat, de véleményem szerint ők csak irigykednek, hogy a nők is tudnak nagyot alkotni a szakmában

– mondta a Derby Telegraphnak.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top