nlc.hu
Otthon

Paradicsomfolt eltüntetése napsütéssel

Paradicsomos lett a ruhád? Így tudod a legegyszerűbben eltüntetni a foltot, és egy fillérbe sem kerül

A paradicsomfoltot eltüntető módszer nemcsak környezetbarát és pofonegyszerű, hanem teljesen ingyenes.

Akár egy finom levesről vagy egy pizzáról legyen szó, a paradicsomos ételek sokak kedvencei, de nem árt figyelni, nehogy véletlenül a ruhánkra is kerüljön a paradicsomos szószból.

Egy takarítási tippeket megosztó Facebook-csoportban megjelent egy kétségbeesett bejegyzés: „Konzerv paradicsomlé fröccsent a pulóveremre. Próbáltam borotvahabbal, ecettel és szódabikarbónával, majd Vanish és mosópor keverékével kiszedni, aztán kimostam, de még mindig foltos, bármilyen tipp jól jönne.”

Egy nő fehér felsőjére fröccsent a ketchup

A makacs paradicsomfolt kiszedése nem is olyan nehéz, mint gondolnánk (Fotó: Getty Images)

Szerencsére hamar meg is érkezett a jó tanács, és az egyik paradicsomfoltot eltüntető módszer nemcsak pofonegyszerű, hanem egy fillérbe sem kerül: ez a jó öreg napsütés.

„Olasz családba házasodtam be, így elég gyakori nálunk a paradicsomfoltos ruha – írta az egyik kommentelő. – De a folt eltűnik, ha a frissen mosott ruhát kiteszed a napra, ráadásul ez még Angliában is működik.” Egy másik hozzászóló így fogalmazott:

A nap a legjobb megoldás a paradicsomos foltokra. Mosd ki a megszokott módon a ruhát, majd teregesd ki odakint egy napsütéses napon.

A tippekkel mások is egyetértettek, volt, aki egyenesen varázslatosnak nevezte a napsütést a makacs paradicsomfoltok ellen.

A módszer háttere, hogy a Napból érkező UV-sugarak lebontják a paradicsomfoltokat, segítik a maradékok eltűnését, és afféle természetes fehérítőként működnek.

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top