nlc.hu
Otthon

Ebben a videóban láthatod, milyen belül egy apróház

Ebben a 20 négyzetméteres apróházban minden van, amire szükséged lehet

Két galéria, remek tárolóhelyek, élhető méretű fürdő. Igen, mindez alig 20 m2-en.

Az apróházaknak nagy trendje van, különösen Amerikában, ahol egyre többen döntenek úgy, hogy beállnak az úgynevezett apróház mozgalomba. A népszerűségét mutatja, hogy hozzávetőleg az Instagramon 2,5 millió #tinyhouse hashtag kering a posztok alatt. A Netflixen pedig hatalmas nézettsége van a Clark-féle Tiny House Nation című sorozatnak. 

Egy tiny ház belseje

Fotó: Getty Images

A Reaktor azt írja, hogy kicsi házakat főleg Jay Sheffertnek köszönhetjük, aki foglalkozását tekintve nem is építész volt, hanem természettudós. Egy kerekeken gördülő kis házat tervezett és épített magának, ez volt a világ első hivatalos Kicsi Háza.

A irányzatot képviselők alapgondolata, hogy a ház és a benne rejlő holmik túl sok teret foglalnak el az életünkben,  és sokszor azzal, hogy nagyobb területen élünk, csak még több dolgot gyűjtünk össze. Sokszor olyanokat is, amikre semmi szükségünk.

A kicsi házak mozgalom követői úgy tartják, hogy ha kisebb terekben élnénk sokkal kevesebb tárggyal, akkor több időnk és helyünk lenne a saját mentális egészségünkre koncentrálni. 

Magyarországon is egyre többet lehet hallani ezekről a kisebb alapterületű házikókról, amelyek mind a lehető legpraktikusabban vannak kialakítva, sok tárolóhellyel rendelkeznek, és minden olyan helyiség megvan bennük, mint bármilyen más lakásban. Általában kulcsrakészen kapják, és egyik nagy előnye, hogy ha elköltözünk, vihetjük magunkkal az otthonunkat is.

Ebben a TikTok-videóban épp egy ilyen házat mutat be Csorba Dániel. A rövid, virtuális vizit alkalmával láthatjuk, hogy egy kis helyen is kényelmesen el lehet éldegélni, amennyiben az szakértő módon van kialakítva. 

Ha még több apróházat nézegetnél, akkor nézd meg ezt a cikkünket, amelyben rengeteg aranyos, apró lakot szedtünk össze.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top