nlc.hu
Otthon
Igénytelen növények a balkonra

Ezek a legellenállóbb balkonvirágok – neked is lehet virágos a teraszod!

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy csak a napsütötte, tágas teraszok borulhatnak virágba tavasztól! Ezek a növények kevéssel is beérik, így akkor is meghálálják a gondoskodást, ha nem vagy aranyérmes kertész!
kisvirágú hunyor

Szerencsére több is akad azokból a mutatós növényekből, amelyeknek nincsenek különösebben nagy igényeik, ezért árnyékos, félárnyékos helyen is jól érzik magukat, és azt sem veszik zokon, ha olykor-olykor kimegy a fejedből a viráglocsolás

Cserépben vagy balkonládában is elhelyezheted ezeket, és ha kellően kitartó vagy, rövidesen virágokkal hálálják meg mindazt, amit értük teszel. Azért is szerencsés ezek közül válogatnod, mert a szeszélyes áprilisi időjárás sem fog ki rajtuk: hiába tűnik úgy nap közben, hogy visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz, olykor még lehet csípős hideg éjjel és a hajnali órákban, aminek nem örül mindegyik növény. 

A kérdés már csak az, milyen színű virágot álmodtál meg a teraszra! Mutatjuk a legszebb árnyalatokat, meglátod, nem is olyan könnyű kiválasztani a legszebbet. Mondjuk nem is kötelező megállni egynél!

Körömvirág
Megnézem
Összes kép (5)

Nyitókép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top