nlc.hu
Otthon

Húsevő baktérium a természetes vízben

Egy tóban játszott kutyájával, nem sokkal később húsevő baktérium végzett vele

Egy férfi a kaliforniai San Diegóban vörös foltot vett észre a karján, miután egy tóban kergette kutyáját. Kiderült, hogy a foltot egy halálos húsevő baktérium okozta.

Egy kaliforniai férfi a közelmúltban halt meg nekrotizáló fasciitisben, vagyis húsevő baktérium okozta lágyszövet fertőzésben, amelyet azután szedett össze, hogy sebbel a karján bement egy tóba.
 
Az elmúlt néhány hónap heves esőzései új, állóvizű tavakat hoztak létre San Diego környékén. A szakértők arra figyelmeztették a helyieket, hogy legyenek óvatosak, és kerüljék ezeket a tavakat, különösen akkor, ha testükön nyílt sebek vannak, mert olyan halálos baktériumok rejtőzhetnek bennük, amelyek megölték Jeff Bovát is.
 
Három héttel ezelőtt Bova az egyik ilyen tavacskában kergette a kutyáját. A fertőzés egy kis piros foltnak indult Bova karján, aztán megduzzadt, és egyre rosszabb lett. Bova azonban nem szeretett orvoshoz járni, ezért megpróbálta meggyógyítani magát, de a fertőzés csak súlyosbodott.

 
Miután a fájdalom elviselhetetlenné vált, Bova végül kórházba került, de akkor már késő volt. Alig két nappal később meghalt.
 
Különféle baktériumok okozhatnak nekrotizáló fasciitist. Az A csoportba tartozó streptococcus baktériumok a leggyakoribbak, de a vízben élő baktériumok, köztük a Vibrio vulnificus is okozhatnak ilyen betegséget a CDC szerint.
 
Ezek a húsevő mikroorganizmusok különösen megszaporodnak a part menti áradásoktól vagy a heves esőzésektől. A baktériumok általában bőrtörésen, például vágáson, karcoláson, égési sérülésen, műtéti seben vagy akár rovarcsípésen keresztül jutnak be a szervezetbe.

Húsevő baktériumban meghalt férfi

Az elhunyt férfi fotója (Fotó: Youtube)

(via)
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top