Akár kezdő konyhatündér vagy, akár haladó szinten űzöd a fakanálforgatást, simán előfordulhat, hogy egy kis figyelmetlenség miatt odakap a fazék alja – akivel ez még nem fordult elő, az hazudik.
A lényeg, hogy a szimpla áztatás itt már nem elegendő, a súrolás pedig időigényes, sokszor több ízben is neki kell futni a dolognak, úgyhogy mutatunk egy trükköt, ami tényleg beválik.
Az érintett edénybe szórj 2-3 evőkanál szódabikarbónát és engedd fel forró vízzel – az égést lepje el, de ne legyen tele a fazék. Forrald fel a keveréket, és amikor látod, hogy már habzik a szódabikarbóna, egyszerűen egy fakanállal kezdd el kapirgálni az edény alját. Ha még nehezen adja magát, akkor hagyd a tűzön, csak ügyelj rá, nehogy kifusson. Néhány perc elteltével ismét próbáld meg.
Ha makacs égésről van szó, akkor egy kis mosogatószerrel is küldd meg a szódabikarbónás keveréket, ettől még erősebb lesz a hatása, ahogyan azt a következő videóban is látod.
Ezután nincs más dolgod, mint kiönteni belőle a felázott részeket, aztán a szokásos módon elmosni az edényt. 10-ből 10 alkalommal ez a módszer beválik, és tényleg rengeteg időt és energiát spórol meg az embernek.