nlc.hu
Otthon

Leégett fazék tisztítása

Leégett a fazék alja? Ezzel a módszerrel önmagát tisztítja meg

Ez az egyik legjobb trükk, amit egy konyhában bevethet az ember.

Akár kezdő konyhatündér vagy, akár haladó szinten űzöd a fakanálforgatást, simán előfordulhat, hogy egy kis figyelmetlenség miatt odakap a fazék alja – akivel ez még nem fordult elő, az hazudik.

Égett edény

Fotó: Getty Images/SingerGM

A lényeg, hogy a szimpla áztatás itt már nem elegendő, a súrolás pedig időigényes, sokszor több ízben is neki kell futni a dolognak, úgyhogy mutatunk egy trükköt, ami tényleg beválik

Az érintett edénybe szórj 2-3 evőkanál szódabikarbónát és engedd fel forró vízzel – az égést lepje el, de ne legyen tele a fazék. Forrald fel a keveréket, és amikor látod, hogy már habzik a szódabikarbóna, egyszerűen egy fakanállal kezdd el kapirgálni az edény alját. Ha még nehezen adja magát, akkor hagyd a tűzön, csak ügyelj rá, nehogy kifusson. Néhány perc elteltével ismét próbáld meg.  

Ha makacs égésről van szó, akkor egy kis mosogatószerrel is küldd meg a szódabikarbónás keveréket, ettől még erősebb lesz a hatása, ahogyan azt a következő videóban is látod. 

Ezután nincs más dolgod, mint kiönteni belőle a felázott részeket, aztán a szokásos módon elmosni az edényt. 10-ből 10 alkalommal ez a módszer beválik, és tényleg rengeteg időt és energiát spórol meg az embernek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top