nlc.hu
Otthon

A legpiszkosabb tárgyak a lakásban

Ezek a legmocskosabb tárgyak a lakásban – pedig ránézésre patyolattiszták!

Belegondolni is rémes, pedig igaz, hogy némelyik piszkosabb, mint egy nyilvános vécé ülőkéje. Lehet, hogy most is egy ilyen van épp a kezedben?

Hiába takarítasz gyakran és illatos mindig az otthonod, néhány kritikus ponton kedvükre tobzódhatnak a különféle kórokozók és gombák. Tudjuk, hogy nem vigasztal, hogy ez mindenkinél így van, néhány praktikával azonban kitessékelheted a hívatlan vendégeket!

undorodó lány

1. Fogmosópohár

Tökéletes terep ez a gombáknak, a baktériumoknak és a vírusoknak, ezért nem lenne szabad soha, de tényleg soha fejjel lefelé beletenni a fogkefét! Kevesen tudják, és még annál is kevesebben teszik meg: ezt a fürdőszobai kelléket 2-3 naponta forró vízzel és antibakteriális szappannal kellene alaposan átmosni, hogy lekerülhessen a legpiszkosabb hétköznapi tárgyak listájáról!

2. Fürdőszobaszőnyeg

Csak hogy továbbra is a fürdőben maradjunk: fürdés vagy zuhanyzás után a fürdőszobaszőnyeg óhatatlanul átnedvesedik, rosszabb esetben viszont tocsog a víztől. Ezután valószínűleg órákon át a földön marad, ahol szinte képtelenség teljesen megszáradnia. Az így létrejött párás és nedves közegben a penészgombák és különféle kórokozók kedvükre tobzódhatnak. Ha jót akarsz magadnak, tedd szabad levegőre vagy legalább terítsd rá a szárazra törölt kád szélére és mosd rendszeresen!

3. Telefon

Régebben az irodában használt, vonalas telefonokról terjengtek rémhírek, ám a helyzet a mobilokkal sem sokkal jobb. A legtöbben lazán bedobjuk a táskánk aljába, ami egyáltalán nem tartozik a tiszta helyek közé. Ha úgy adódik, piszkos kézzel nyúlunk a képernyőjéhez, magunkkal visszük a vécére és gondolkodás nélkül tesszük le a földre, hogy aztán az arcunkhoz emeljük. Az ideális az lenne, ha naponta áttörölgetnéd antibakteriális kendővel!

4. Fridzsider

Tanácsos lenne minimum 3-4 havonta akkor is kitakarítani a hűtőszekrényt, ha nem tűnik piszkosnak. A gumirétegről, ami a hűtő ajtaján található, sokan megfeledkeznek a takarítás során, pedig számos baktériumnak és penészgombának adhat otthont. Önts egy szórófejes flakonba meleg vizet, adj hozzá 1-2 evőkanál ecetet, és ezzel fújd be. Egy kiszuperált fogkefével dörzsöld át az apróbb és nehezebben elérhető zugokat, majd töröld szárazra!

5. Lábtörlő

Ez a szegény, ajtó előtt heverő tárgy naponta többször is közvetlen kapcsolatba kerül a cipők talpával, és tele lesz mindenféle szennyeződéssel még akkor is, ha szemmel láthatóan tiszta. Lehet, hogy egy alapos lábtörlés után kevesebb por vagy sár lesz a cipődön, kórokozókból viszont begyűjthetsz jó párat, amit aztán a lakásba is behurcolhatsz. Ugye mindig gyorsan kibújsz a cipődből, mikor hazaérsz?

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top