Ezeket a szobanövényeket nyugodtan kiteheted a szabadba nyárra

nlc | 2023. Június 25.
Nem csupán, hogy nem árt, de még használ is nekik, ha a nyári hónapokat a szabad ég alatt töltik. Szóval nyalábold fel őket, és irány a kert!

Ha rendelkezel erkéllyel vagy kerttel, a most következő szobanövényeket nyugodtan tedd ki oda a nyári hónapokra. A friss levegő és a napsütés jót tesz majd az egészségüknek, fejlődésüknek.  Az igényeiket persze ekkor is tartsd szem előtt: azokat a növényeket, melyek odabenn is félárnyékos helyen laknak, a szabadban is hasonlóképp helyezd el, a fénykedvelő példányokat viszont naposabb helyre is teheted.

Sugárarália

A sugáralália világos helyen, de közvetett fényben érzi magát a legjobban, például egy fa tövében vagy az erkély egy olyan pontján, ahová csak a reggeli órákban süt a nap. Számíts arra, hogy a szabadban sokkal gyorsabban fejlődik, mint beltéren. Sőt, még az is előfordulhat, hogy kivirágzik. (Fotó: Getty Images)

Zöldike

A zöldike növekedése jelentős lendületet kap a szabadban töltött hónapok során, így ősszel jó eséllyel számos új hajtással gazdagabban viheted vissza a növényt a lakásba. (Fotó: Getty Images)

Szobafikusz

Míg más fikuszfajták meglehetősen kényesek a fényviszonyok változására, a szobafikusznak kifejezetten jót tesz, ha a nyarat a szabadban tölti. Érdemes azonban még a szezon elején nagyobb cserépbe ültetni, hogy megfelelőképpen növekedhessen. (Fotó: Getty Images)

Pálma

A pálmák kiválóan érzik magukat a szabadban és trópusi hangulatot kölcsönöznek a terasznak vagy a kertnek. A szabad ég alatt töltött időszak ráadásul a növekedésüket is felgyorsítja. Az öntözésről, trágyázásról persze ne feledkezz meg! (Fotó: Getty Images)

Diffenbachia

A diffenbachia vagy buzogányvirág a félárnyékos helyet kedveli, így ha van az erkélyednek vagy kertednek olyan része, ahová a reggeli, délelőtti órákban süt a nap, később azonban árnyékos, az lesz a legmegfelelőbb a növény számára. (Fotó: Getty Images)

Kroton

Egy megfelelően gondozott kroton akár több évtizedig is elélhet és egy kisebb fa méretére is megnőhet. A napfény és a friss levegő serkenti a növekedését és a leveleinek színei is még élénkebbé válnak. (Fotó: Getty Images)

Kaktuszok

A kaktuszok és szukkulensek különösen szeretik a napfényt, olyannyira, hogy a hatására akár ki is virágoznak. Nagy hőségben azonban ezek a növények is napi öntözést igényelnek. (Fotó: Getty Images)

via

Exit mobile version