nlc.hu
Otthon

Fikusz szobanövény gondozása

Ha így gondozod, nem teszed el láb alól a fikuszt

A fikusz az egyik legelterjedtebb szobanövény, amiben szerepe lehet annak is, hogy nincsenek teljesíthetetlen elvárásai. Mutatjuk, minek örül a legjobban!

A fikusz nemcsak a hozzánk hasonló „földi halandók”, hanem a brit királyi család egyik kedvenc szobanövénye is. Jó hír, hogy nincs szükség jól képzett udvari kertészre ahhoz, hogy egészséges maradjon és hosszú életű legyen, néhány növénygondozási tippet azonban érdemes megszívlelni.

nő szobanövényt locsol

Az élénkzöld színű, ovális levelű fikusz az otthonod dísze lehet, ha jól érzi magát a társaságodban. Három leggyakoribb, hazánkban is könnyen beszerezhető típusa a szobafikusz (Ficus Elastica), a kisleveű fikusz (Ficus Benjamin) és az úgynevezett lantlevelű fikusz (Ficus Lyrata).

Messziről jött hozzánk a fikusz

Ez a szobanövény Délkelet-Ázsiából származik, ahol szinte mindig meleg, párás levegő veszi körül. Ha ügyesen gondoskodsz róla, nemcsak esztétikus megjelenésével fejezi ki a háláját, hanem a levegő minőségének javításával is, a fikusz ugyanis egyike azoknak a szobanövényeknek, amelyek hatékonyan tisztítják a lakás levegőjét.

Amellett, hogy kedvére való helyen nevelgesd, és rendszeresen öntözd, fontos az is, hogy időnként alaposan szemügyre vedd a földjét és magát a növényt: atkák és gyapjas tetvek tehetnek benne kárt, amiket érdemes a lehető leghamarabb kitessékelni. Mutatjuk, mire figyelj még, hogy jóban legyetek a fikusszal!

Megnézem
Összes kép (8)

Nyitókép: Getty Images – visualspace

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top