nlc.hu
Otthon

Növénylocsolás aszpirines vízzel

Lenyűgöző, mit tesz a növényekkel, ha aszpirines vízzel öntözöd őket!

Elsőre talán hajmeresztő ötletnek tűnhet, pedig számos pozitív hatásra számíthatsz, ha időnként feloldasz egy tablettát a vízben viráglocsolás előtt!

Kevesen tudják, hogy a világszerte ismert aszpirin legfőbb hatóanyaga, az acetilszalicilsav természetesen is jelen van többek között a fűzfa kérgében, vagyis egyáltalán nem idegen a növények számára. Ennek tudatában talán te is bátrabban használod majd a szobanövények locsolásához.

Virágzó növények locsolása

Így hálálják meg a növények, ha aszpirinnel locsolsz

Kockázatok és mellékhatások persze itt is vannak, de ha az útmutatónknak megfelelően használod az aszpirint az öntözés során, csupa kedvező változásra számíthatsz.

A növények az esetek többségében csak kis mennyiségben termelnek acetilszalicilsavat, aminek szintje tovább csökken, ha rossz tartási körülmények között éldegélnek.

Pedig ez az anyag nagyban hozzájárul ahhoz, hogy megvédjék magukat az élősködőktől,  ellenállóbbak legyenek, ha nem jutnak elegendő vízhez vagy ha netán megbetegszenek.

De a sort még folytathatjuk, és az alábbiakban meg is tesszük, kitérve arra, miként készítheted el tökéletes arányban az aszpirines locsolóvizet!

Megnézem
Összes kép (6)

Nyitókép: Getty Images – Daisy-Daisy, Forrás: Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top