nlc.hu
Otthon

Üveg fűszertartó újratöltése

Így tudod leszedni a kiürült üveg fűszertartó tetejét, aztán újratölteni!

Ha nálad is folyton a szemétben végzik a fűszertartók, mert nem lehet őket újratölteni, akkor most mutatunk egy trükköt! Nincs többé pazarlás!

A fűszerek tárolására a legjobb módszer egy-egy szórófejes üveg – vagy műanyag – tároló. Egyrészt, így könnyebben beazonosítható, hogy mi van az adott tartóban, másrészt sokkal könnyebb a fűszereket így adagolni.

Fűszermalom

Fotó: Getty Images/Liudmila Chernetska

A boltokban szuper spéci ételízesítőket és fűszermalmokat lehet kapni, ám ezek hátránya, hogy használat után a szemétben végzik, mert lehetetlen a tetejüket leszedni.

Azaz csak lehetetlen volt, ugyanis a következő konyhai trükkel simán lecsavarható bármelyik fedele. A @tothandrea68 nevű TikToker remek módszert mutatott arra, hogyan lehet utántölteni ezeket az üvegcséket.

Egy pohárba önts forró vizet – nem kell 100 fokosnak lennie – majd állítsd bele fejjel lefelé a fűszertartót 2-3 percre. Ezután egy törülközővel vagy konyharuhával fogd meg a tetejét, és egyszerűen húzd le. A meleg hatására levehető a tető, így ki lehet mosni a belsőt és bármivel meg lehet ismét tölteni. A hozzászólók között volt, aki utalt rá, hogy a trükk hajszárítóval is működik.

Nemcsak környezetbarát, ha ezeket használod fel újra, de esztétikus is, ráadásul pénz is spórolható vele, hiszen az utántöltés mindig olcsóbb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top