A fűszerek tárolására a legjobb módszer egy-egy szórófejes üveg – vagy műanyag – tároló. Egyrészt, így könnyebben beazonosítható, hogy mi van az adott tartóban, másrészt sokkal könnyebb a fűszereket így adagolni.
A boltokban szuper spéci ételízesítőket és fűszermalmokat lehet kapni, ám ezek hátránya, hogy használat után a szemétben végzik, mert lehetetlen a tetejüket leszedni.
Azaz csak lehetetlen volt, ugyanis a következő konyhai trükkel simán lecsavarható bármelyik fedele. A @tothandrea68 nevű TikToker remek módszert mutatott arra, hogyan lehet utántölteni ezeket az üvegcséket.
Egy pohárba önts forró vizet – nem kell 100 fokosnak lennie – majd állítsd bele fejjel lefelé a fűszertartót 2-3 percre. Ezután egy törülközővel vagy konyharuhával fogd meg a tetejét, és egyszerűen húzd le. A meleg hatására levehető a tető, így ki lehet mosni a belsőt és bármivel meg lehet ismét tölteni. A hozzászólók között volt, aki utalt rá, hogy a trükk hajszárítóval is működik.
Nemcsak környezetbarát, ha ezeket használod fel újra, de esztétikus is, ráadásul pénz is spórolható vele, hiszen az utántöltés mindig olcsóbb.