nlc.hu
Otthon

rra ébredt az idős kutya, hogy gazdái nélküle költöztek el

Szívszorító: Arra ébredt az idős kutya, hogy gazdái nélküle költöztek el

Egy idősebb kutya felébredt az üres dobozban, és rájött, hogy a családja nélküle költözött el.

Néhány hónappal ezelőtt egy Dél-Kaliforniában élő család kilakoltatási értesítést kapott. Gyorsan összepakolták minden holmijukat, és továbbmentek a következő otthonukba, de elfelejtettek elhozni valakit, aki különleges: egy idős kutyát.

„Szó szerint elhajtottak, és otthagyták” – mondta Suzette Hall, a Logan’s Legacy kutyamentő alapítója a The Dodónak. – A kutya várta őket, hátha visszajönnek.”

A megtört szívű kutyának, akit később Fritternek neveztek el, fogalma sem volt, hová ment a családja. Már nem jutott be a ház belsejébe, ezért az udvaron szétszórt üres dobozokban lapult, és várta, hogy visszatérjenek szerettei.

„Néha az utca közepén várt, és minden autót megnézett – mondta Hall. – A szomszédok hagytak élelmet és vizet, ő pedig egy kis ágyat készített magának egy dobozban.”

A szomszédok igyekeztek a lehető legjobban gondoskodni a kutyáról, de nem engedte őket túl közel magához. Amikor megtudták, hogy a város le akarja bontani a házat, azonnal a Logan’s Legacyhez fordultak segítségért.

„Annyira szomorú voltam, amikor megláttam – mondta Hall. – Annyira hűséges volt. Tényleg azt hitte, hogy visszajönnek. Nagyon nehéz volt elkapni, de sikerült sarokba szorítanunk. Csak didergett és reszketett. Annyira félt.”

Amikor végre leparkoltak, Fritter elég nyugodt volt ahhoz, hogy Hall megölelje. „Csak azt mondtam neki, hogy minden rendben lesz.”

Fürdés és némi gyógyszer után Fritter viselkedése teljesen megváltozott. „Most olyan édes – mondta Hall. – Tudja, hogy megmentették és biztonságban van. Most mosolyog.”

Fritter, az elhagyott eb

Fritter, az elhagyott eb (Fotó: Facebook)

A kutya most jó kezekben van, de olyan családot keres, akik sosem hagyják többé magára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top