nlc.hu
Otthon

Így hajtogasd össze a gumis lepedőt

Ne küzdj tovább, így hajtogasd össze egyszerűen a gumis lepedőt!

Neked is jó pár ősz hajszálad lett már miatta? Nyugi, most lépésről lépésre megmutatjuk, hogy többé ne kelljen ezzel szenvedned!

Ha őszinték akarunk lenni, a háztartási munkák közül az ágyneműcsere az, amivel a legkevesebb problémánk van. Mármint azon kívül, amikor belép a képbe a gumis lepedő. Mert akkor inkább elmosogatnánk egy tonnányi edényt vagy felporszívóznánk egy focipálya nagyságú szőnyeget.

Ez a kis kópé lépten-nyomon megkeseríti az ágyneműhúzás egyszerű, általában gond nélküli folyamatát. Akár arról van szó, amikor nagy keservesen, igazi sziszifuszi melóval felhúznánk az ágyra (és persze mindig felugrik valamelyik csücsökben a vége), akár arról, amikor mosás után elpakolnánk. Mégpedig azért, mert elképesztően bonyolult összehajtogatni úgy, hogy kiűzzük belőle a főszereplő energiákat, és ne foglalja el a létező összes helyet a szekrényben.

Gumis lepedő

Fotó: John Slater/Getty Images

Viszont képzeld, kiderült, hogy van egy baromi szimpla módja annak, hogy összehajtogassuk a gumis lepedőt! Erre Martha Stewart oldalán bukkantunk rá, ahol azt olvastuk, hogy a technika lényege, hogy „a sarkak egymásra hajtódjanak”. Oké, ez nem hangzik olyan könnyűnek, de szerencsére lépésről lépésre lebontották a metódust – mi pedig tolmácsoljuk neked.

  1. Állj úgy, hogy a lepedő rövidebb végének két szomszédos csücskét fogod. A lepedő legyen kifordítva, és így tedd bele a sarkokba egy-egy kezed.
  2. A jobb kezed helyezd a bal fölé, és hajtsd rá a jobb kezedben lévő csücsköt a bal oldalira, így a felül lévő sarok már nem lesz kifordítva.
  3. Rázd meg, hogy egyenesen álljon a lepedő a kezedben. Nyúlj le a jobb kezeddel a jobb oldalra került sarokért, és hajtsd a balban lévő többire. Ez így most kifordítva lesz.
  4. Húzd fel a negyedik csücsköt is.
  5. Tedd a lepedőt egy egyenes felületre (egy asztal vagy az ágy is megteszi). Hajtsd be az oldalát, hogy elrejtsd a gumis részeket, majd hajtsd úgy, hogy téglalap alakot kapj, amit addig hajtogathatsz, amíg a megfelelő méretű nem lesz.

Bonyolult? A műveletről a videót ide kattintva nézheted meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top