nlc.hu
Életmód

Gumis lepedő összehajtása

Ez a legjobb módszer a gumis lepedő összehajtására

Sokféle módszer létezik a gumis lepedő összehajtására, de ez azért a legjobb, mert már a szárítókötélről összehajtogatva kerül le a lepedő.
Lepedő

A gumis lepedő nagyon praktikus az ágyra terítve, de amint onnan lekerül, csak a baj van vele. Nem lehet rendesen összehajtani, és ha meg is próbálja az ember rendezett formában betenni a szekrénybe, olykor egy gyűrött golyó lesz a hajtogatás eredménye.

Szerencsére erre is van megoldás, de az eddig látott módszereknél sokkal egyszerűbb trükköt mutatott egy ausztrál nagymama, aki már a szárítókötélen kezelésbe veszi a gumis lepedőt. Amy Maree a TikTokon mutatta meg az édesanyja módszerét, a videót pedig csaknem 5 milliószor játszották le.

@amymaree922

Thanks Mum for the tip on how to fold a fitted sheet! #foryoupage #fittedsheet #mumhacks

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod
  1. A trükk azzal indul, hogy úgy kell kitenni száradni a gumis lepedőt, hogy tökéletesen középen legyen a szárítókötél, vagyis mindkét oldalra ugyanannyira lógjon le a lepedő.
  2. Ezután a nagyi behajtja a lepedő egyik, majd a másik oldalát.
  3. Amikor már elég keskeny a lepedő, leveszi a kötélről, és addig hajtogatja hosszában félbe, majd újra félbe, amíg megfelelő lesz az ágynemű mérete ahhoz, hogy bekerüljön a szekrénybe.

A nagymama módszerének van még egy nagy előnye: már eleve hajtogatva kerül le a ruhaszárítóról a gumis lepedő, így biztosan nem gyűrötten hánykolódik majd valahol.

(Kiemelt kép: Pexels/cottonbro)

Még több háztartási tipp az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top