nlc.hu
Otthon
A nyíregyházi vasúti felüljáró állapota

Sufnituning: gumipókkal „javították meg” a vasúti felüljáró korlátját Nyíregyházán

Akkora rés volt, hogy egy óvodás simán lezuhanhatott volna.
gumipók

Gumipókokat feszítettek ki két hídkorlát közé az új nyíregyházi vasúti átjárón, akkora hézag tátongott a vaselemek között – számolt be az RTL Híradó. A fotó nem sokkal azután készült, hogy a hidat szeptember elsején visszaadták a gyalogosoknak. Az elmúlt hónapokban ugyanis le volt kerítve, mert a vasúttársaság újjáépítette 185 millió forintból. Betonelemeket javítottak, rozsdamentesítést végeztek a fémszerkezeten, a lépcsőkre csúszásgátló bevonat került, a kerékpárok külön nyomvályút kaptak, a fémelemeket pedig zöldről kékre festették át.

Az elmúlt hónapokban kerülni kellett, vagy hídpótló buszra szállni, ezért a nyíregyháziak már nagyon várták, hogy kész legyen a felüljáró.

A gumipókos megoldásról megoszlanak a vélemények a helyiek körében.

A hibát a kivitelező MÁV javítani fogja. Azt nyilatkozták az RTL Híradónak, hogy az átjárót csak „ideiglenesen helyezték forgalomba” az iskolakezdés miatt, a karbantartást teljeskörűen a héten fejezik be. Az ominózus korlátrész kapcsán pedig azt mondták, hogy a héten fogják kicserélni, de szerintük nem állt fenn balesetveszély.

Kiemelt fotó forrása: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top