nlc.hu
Otthon

Ősz előtti rendrakás a hálószobában

6 dolog, amit még ősz előtt tegyél rendbe a hálószobában

„Itt van az ősz, itt van ujra”. Ez pedig azt jelenti, hogy lakásunk újabb átrendezést igényel. Apró feladatok ezek, de hagyjunk időt magunknak a megújuláshoz.

Az ősz már majdnem itt van, és az élet hamarosan újra nagyon mozgalmas lesz. Az iskolától a rendezvényeken át a sportolásig rengeteg dolgunk lesz, így a rendrakásra egyre kevesebb időt tudunk szánni. A legjobb, ha az új szezont a rendrakással kezdjük. Az egyik legfontosabb hely, ahol rendet kell raknunk, az a hálószoba. Elvégre ezek a szobák a szentélyeink. Egy kevésbé rendetlen helyiség akár jobb alváshoz is vezethet. Íme 6 dolog, amit még ősz előtt lomtalanítsunk a hálószobában.

Ruhásszekrény fiókját rendező nő.

Ősszel sok mindent megváltoztatunk, az egyik a gardrób

Drótvállfák

Kihívás lehet olyan dolgokat kidobni, amelyek mostanáig jó szolgálatot tettek. Azonban a drótvállfák egyáltalán nem tesznek se nekünk, se ruháinknak jót. Egy sokféle vállfával teli szekrény sosem mutat esztétikusan. Ezek a drótvállfák ráadásul tönkretehetik a ruháink, ha hosszú távon használjuk őket. Szabaduljunk meg tehát a gyűjteménytől, és cseréljük le őket helyette vékony, csúszásmentes bársony vállfákra.

Nem hordott ruhák

Rengeteg olyan ruhadarabot őrizgetünk, amelyek nem állnak jól, nem okoz örömöt viselésük, nem hordjuk többet őket, vagy már foltosak és elhasználódottak. Mind menniük kell! Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ezentúl átlátható és rendezett legyen gardróbunk.

Ez is érdekelhet Ruha csomagolás Megnézem

Ha ez túl ijesztő feladatnak tűnik, ne bosszankodjunk. Csak annyit kell tennünk, hogy felosztjuk a munkát. Egyik nap kiválogatjuk a felsőket, a másik nap az alsókat. Vagy válogathatunk évszakonként is. Adjunk magunknak egy hetet a feladat elvégzésére.

Az ágy alatt

Ágy alatti megpakolt tárolóhely.

Az ágy alá sok haszontalan dolgot bedobálhatunk

Az ágyunk alatt tárolunk dolgokat? Ez a rész fekete lyukká vált, ahol olyan kacatok vannak, amelyekről megfeledkeztünk? Kötelezzük el magunk, hogy a következő esős napon nekilátunk ennek a területnek. Akár régi ruhákat, emléktárgyakat vagy egyszerűen csak olyan dolgokat rejtegetünk itt, amelyeket már nem használunk, itt az ideje, hogy megszabaduljunk ezektől a tárgyaktól vagy elajándékozzuk őket. Az is megoldás lehet, hogy találunk egy ezeknek egy alkalmasabb tárolóhelyet.

Elhasznált cipők

A ruhákhoz hasonlóan a cipőknek is véges az élettartama. De a ruhákkal ellentétben a régi cipők jelentős problémákat okozhatnak. A régi tornacipőkben már nem biztos, hogy kényelmes lesz a gyaloglás vagy más testmozgás. Az elhasználódott talpú és sarkú cipők miatt elcsúszhatunk és sérülést szenvedhetünk. Ha van egy pár cipőnk, amelyet nagyon szeretünk, de már nem igazán tudjuk viselni, fontoljuk meg, hogy elküldjük cipészhez javításra.

Azoknak a cipőknek is menniük kell, amelyek talán eleve nem is voltak kényelmesek. Miért is vettük meg azt a kényelmetlen, 15 centis tűsarkú cipőt? El is ajándékozhatjuk ezeket, de ha még teljesen jó állapotban vannak, akkor megpróbálhatjuk eladni őket.

Régi ágynemű

Még a legjobb minőségű ágynemű sem tart örökké. A lyukas lepedőket, a szempillaspiráltól foltos párnahuzatokat vagy a fehér ágyneműt, amely már unalmas szürke színű, mind ki kell dobni. Az ágyneműket vagy törölközőket akár egy helyi állatmenhelynek is adományozhatjuk.

Éjjeliszekrény fiókjai

Az éjjeliszekrény fiókjai különféle tárgyak, például régi könyvek (vagy olyan új könyvek, amelyek nem igazán keltették fel az érdeklődésünket), számlák, nyugták vagy egyéb papírok lerakóhelyévé válhatnak. Ez a rendetlenség olyan dolgoktól veszi el a helyet, mint a televízió távirányítója, könyvek, amelyeket valóban el akarunk olvasni, vagy mint a kézkrém és az ajakbalzsam. Szerencsére ezek a helyek általában kicsik, így gyorsan kiválogathatjuk, hogy mi nem illik oda.

(Forrás: Real Simple, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top