nlc.hu
Otthon

Áll a bál egy útlezárás miatt Csókakőn

Lezárt egy közutat egy csókakői házaspár, mert az átmegy a telkükön – kiakadtak a helyiek

Megelégelte a házaspár, hogy hosszú ideje nem rendezett az út tulajdonjoga.
csókakői útlezárás,

Az, hogy kié az út, a 70-es évek óta vita tárgya a településen. Az önkormányzat és a házaspár – aki 5 éve vásárolta meg a telket – évek óta pereskedik egymással. A környékbeliek a lezárt út egy részét használták eddig.

A helyiek mérgesek a lezárás miatt, mert az aszfaltos út helyett most egy világítás nélküli, keskeny, murvás, vízmosásként számon tartott úton – ahol 20-30 centis mély kátyúk is vannak – kell hazajárniuk, ami szerintük életveszélyes. Nem csak kocsival nehéz hazajutni, hanem biciklivel és gyalog is. “Ez egy önkormányzati út, ezen jár 26 lakó, és ez az út július 21-én le lett zárva. 2018-ban ideköltöztek az új lakók, és ez az önkormányzati út az előző önkormányzatok által be nem jegyzett út, és emiatt úgy gondolják az új lakók, hogy ez magántulajdon, és itt nem mehet át út” – panaszolta az RTL Híradónak egy helybéli.

A település polgármestere szerint az út a ’70-es évek óta létezik. Azt mondja, a hibát a település akkori vezetői követték el, most bírósági döntésre várnak az ügyben. “Ez egy jogilag tisztázatlan jogállású út. Az önkormányzat szerint használati jogunk van rá, a tulajdonos szerint az ő területén halad át” – nyilatkozta Fűrész György.

A kerítés miatt a kukásautó és a szippantós is nehezen vagy sehogy sem tudja megközelíteni a házakat. A helyiek attól is félnek, hogy baj esetén egy mentőautó közlekedését is akadályozhatja az útzár. 

A telek tulajdonosai a következőket közölték az RTL Híradóval: “Jelenleg az önkormányzatnak a leaszfaltozott út nyomvonalára vonatkozóan semmilyen használati jogcíme nincs”.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top