nlc.hu
Otthon

Autómentes lesz a pesti alsó rakpart a belvárosban

Végleg autómentes lesz a pesti alsó rakpart belvárosi szakasza

A jövő év első felében kezdődhet az autómentes pesti rakpart kivitelezése a Lánchídtól délre.

Véglegesen autómentes lesz a pesti alsó rakpart Lánchídtól délre eső szakasza – erről Karácsony Gergely főpolgármester beszélt a Telexnek adott interjújában.

A kivitelezést várhatóan a 3-as metró középső szakaszának felújítása után, a jövő év első felében kezdik meg. A részletekről még egyeztetni fognak zöld és civil szervezetekkel, az Autóklub szakembereivel, valamint az érintett kerületi önkormányzatokkal. Ezután derülhet ki, pontosan milyen hosszú lesz az autómentes szakasz, de feltehetően az Erzsébet hídig fog tartani.

Kerékpárosok és sétálók a pesti Duna-parton, a Covid-19 világjárvány harmadik hullámának javuló járványügyi mutatóinak idején

Kerékpárosok és sétálók a pesti rakparton 2021 májusában (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

2021. június elején lezárták a pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Országház között, és elkezdődött az átépítés. A felújított szakaszt 2021 decemberében adták át, de csak a gyalogosok és kerékpárosok számára. Az autósok ezen a héten, április 11-én, hétfőtől vehették birtokba az úttestet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top