nlc.hu
Utazás

A pesti alsó rakpart megnyitása

Hétfőn újra megnyitják a pesti alsó rakpartot

Véget ért a felújítás, hétfőtől újra megnyitják a pesti alsó rakpartot.

Április 11-étől, hétfőtől ismét megnyílik a gépjárműforgalom előtt a pesti alsó rakpart – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Hétfő reggel 6 órakor megnyitják a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakaszt, valamint mindkét irányba használható lesz a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, mivel kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét a pesti Duna-part érintett szakaszain.

Térkép a forgalmirend-változásról a pesti alsó rakpart Margit híd és Erzsébet híd közötti szakaszán

Így változik a forgalmi rend a pesti alsó rakpart megnyitása után (Forrás: BKK)

A BKK beszámolt arról is, hogy az idősebb Antall József rakparton és a Jane Haining rakparton befejeződött ivóvízvezeték-építési munkák után a Széchenyi rakparton (a Jászai Mari tér és a Markó utca között) április 19-én kezdődhet a főnyomócső cseréje, és előreláthatólag ez év negyedik negyedévében fejeződik be.

Az azt követő ütemben, az Erzsébet hídi csomópontnál várhatóan júliusban indulnak a munkák.

Az Apáczai Csere János utcában még a tavasszal kezdődhet a távhővezeték-építés, a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárás folyamatban van, várhatóan áprilisban kötik meg a vállalkozási szerződést. A beruházás lebonyolítója a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top