nlc.hu
Utazás

A pesti alsó rakpart nyáron

Napozóágyak, piknikasztalok lesznek nyáron a pesti alsó rakparton

Június 18-tól két hónapon át a gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz a pesti alsó rakpart.
Pesti alsó rakpart

Pihenőpartot alakítanak ki a pesti alsó rakpart Lánchíd és az Országház közötti lezárt szakaszán két hónapra – jelentette be a főpolgármester kabinetfőnöke szerdán budapesti háttérbeszélgetésen.

Balogh Samu közölte:

a pesti rakpartnak ez a rövid szakasza június 18. és augusztus 15. között – még a hétköznapokon is – a gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz.

Hozzátette, hogy a pihenőpart kialakítására a fővárosi önkormányzat a Budapest Brand Nonprofit Zrt.-t és a Város és Folyó Egyesületet (Valyo) kérte fel.

A kabinetfőnök elmondta, a Lánchíd és a Margit híd között a rakpart felújítás miatt le van zárva, ebből adódott a lehetőség, hogy az említett, üresen álló szakaszon pihenőpartot hozzanak létre ideiglenesen, kísérleti jelleggel.

Tömör Miklós, a Valyo projektvezetője elmondta, az érintett terület 70 ezer négyzetméteres, ebből 40 ezer négyzetmétert aszfalt. A aszfaltos és a zöldterületet úgy próbálják meg összekötni, hogy több helyen megbontják az azokat szétválasztó szalagkorlátot.

A rakpartszakaszon száz növényt, ivókutakat, utcabútorokat, például piknikasztalokat, napozóágyakat is kihelyeznek. Ezen kívül felfestenek például tollaslabdapályát is. Szeretnék, hogy az érintett szakasz parkként működjön, így ott nem lesz kereskedelem és rendezvény.

A projekt költségvetése 10 millió forint.

(Kiemelt kép: Facebook/Valyo, város és a folyó)

(MTI)

Budapesti változások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top