nlc.hu
Otthon

A polgárőröket is a határra vezényli a kormány

A polgárőröket is a határra akarja küldeni a kormány

A polgárőr egyesület alapfeladata lesz „az államhatár védelmében és az illegális migráció megakadályozásában történő közreműködés érdekében közterületi járőrszolgálatot, figyelőszolgálatot” ellátni.

„A közbiztonság megerősítése és a migráció elleni küzdelem érdekében szükséges törvények módosításáról” nevű szombat este közzétett törvénytervezet szerint a kevés határvadász miatt a kormány polgárőrökkel erősítené meg a magyar határok védelmét.

A 30 oldalas szöveg szerint ezentúl a polgárőrségek alapfeladatai közé tartozik majd az államhatár védelmében és az illegális migráció megakadályozásában történő közterületi járőrszolgálatok és figyelőszolgálatok ellátása – írja a hvg.

Röszke

Rendőrautó Röszke közelében (fotó: MTI/Rosta Tibor)

A polgárőrök már korábban is besegítettek a határőröknek plusz pénzért, ám mostantól ez kötelezővé válik, és nem tudni, milyen díjazásért. A lap szerint az intézkedés oka, hogy nem találnak elég határvadászt. A javaslatcsomag az egészségügyi szakdolgozók jövő évi béremelésére is tesz javaslatot, ami 394 milliárd forintjába kerülne a költségvetésnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top