nlc.hu
Otthon

Így fog újra csillogni a homályos üvegpohár

Homályos az üvegpohár, miután kiveszed a mosogatógépből? Ezt tedd, hogy újra csillogjon!

Egyszerű, de hatásos megoldást ajánlunk, amivel a poharaid ismét olyanok lesznek, mintha kristályból lennének. Vidd magaddal a tudást!

Vitathatatlan, hogy a mosogatógép az egyik leghasznosabb konyhai találmány. Rengeteg időt meg lehet azzal spórolni, hogy az ember a koszos tányérokat, poharakat és evőeszközöket rábízza a technikára, majd tisztán kiveszi őket. Ugyanakkor a háziasszonyok nagy mumusa, amikor a mosogatógép nem mossa tisztára az edényeket, homályosan hagyja őket. Ennek több oka is lehet.

Mosogatógép

Fotó: Profimedia

Az egyik, hogy koszos a gép, átmosásra szorul, illetve a szűrőjét is tisztítani kell. Ezt érdemes első körben ellenőrizni. A túl szorosan pakolt edények is okozhatnak opálosodást, ilyenkor a mosogatószer nem tud teljesen kimosódni közülük és ez ül ki a poharak, tányérok felületére. Nem utolsó sorban a kemény víznek is lehet ilyen hatása, sőt, a túl lágy sem jó, ugyanis másképp oldódik benne a mosogatószer.

Szerencsére – azon túl, hogy tisztán tartod, és nem pakolod túl a gépet – van egy nagyon hasznos trükk, amit bevethetsz ilyen esetben. Ez pedig nem más, mint az ecet. Töltsd a masinába – az öblítőnek fenntartott részbe – a 20%-os étkezési ecetet, és így futtasd a programokat.

Sokan nem szeretik az ecet illatát, de attól nem kell tartanod, hogy megül a tárgyakon. Az ecet hamar elillan, vízkőoldó hatásának köszönhetően pedig nagyon szép fényessé varázsolja ismét a felületeket. Emellett fertőtlenítő hatása is van, ráadásul olcsóbb, mint bármilyen más csodaszer, tehát ezt érdemes kipróbálnod, ha felütötte a fejét a probléma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top