nlc.hu
Otthon

Korallvirág virágzása

Így fogja sokáig ontani a virágokat a korallvirágod

Ha megadod a korallvirágodnak azt, amire vágyik, akkor nagyon sokáig színt fog vinni a szürke, sötét és unalmas téli hétköznapokba.

A korallvirágfajok eredeti előfordulási területe a kontinentális Afrika legnagyobb része – kivéve Észak-Szahara egyes térségeit –, Madagaszkár, az Arab-félsziget, India és Srí Lanka, valamint Délkelet-Ázsia és a Fülöp-szigetek. Latin nevén – kalanchoe – Michel Adanson botanikus nevezte el 1763-ban, méghozzá a virág kínai neve után. Javarészt a botanikusoknak köszönhetően a nyolcvanas években megnövelték a növény virághozamát, és ennek köszönhetően azóta is tart sikerszériája szerte a világban.

Korallvirágok virágzása

Fotó: Getty Images

Így fog hosszan virágozni a téli időszak egyik kedvence!

A korallvirág népszerűségének titka, hogy egész évben virágzik, amennyiben megadjuk neki azt, ami jár. McMenemy Márk hozott egy kis útmutatót, mit kell tennünk annak érdekében, hogy korallvirágunk hosszú ideig elkápráztasson a színeivel:

1. Kapjon sok fényt!

Nagyon fényigényes növény, de a tűző naptól óvni kell. Tizenkilenc-húsz fok az ideális hőmérséklet számára.

2. Locsoljuk gyakran, de csak kicsit!

Azaz nem szabad túlöntözni! Mivel a pozsgások családjába tartozik, a leveleiben tárolja a vizet. Fontos, hogy mindig nedves legyen a talaj, de ne álljon pangó vízben.

3. Metsszük vissza!

Ha elvirágzott, az elhalt virágot és a zöld részt is vágjuk le a növényről, így ösztönözve az újabb virágzásra! Kéthetente tápoldatozzuk!

Hogy bírjuk virágzásra?

A korallvirágnak összesen 155 fajtája van, színben is igen változatos: a leggyakoribb a piros virágzat, de létezik belőle rózsaszín, fehér, vajszínű, illetve citrom- és narancssárga is.

  • A talajára nem különösebben kényes, de ha kedvezni akarunk neki, fele rész kaktuszföld, fele rész virágföld keverékébe ültessük.
  • 10 fok felett szinte bármilyen hőmérsékletet elvisel, de 20 fok körül érzi magát a legjobban.
    Öntözni hetente egyszer elég, mivel a leveleiben tárol kellő mennyiségű a vizet. A földjét két locsolás között mindig hagyni kell kiszáradni, a túlöntözést nem viseli el.
  • Árnyékosabb helyeken is életben marad, de a virágzáshoz közvetlen napfényre is szüksége van. Ugyanakkor ahhoz, hogy beinduljon a virágzása, másfél-két hónapon át naponta 12-14 órát sötétben kell töltenie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top