nlc.hu
Otthon

Koszos air fryer tisztítása TikTok

Elhűltek a kommentelők a koszos air fryer láttán

Te is használsz air fryert? Ha igen, akkor a következő videó neked szól!
Air fryer

Az air fryert senkinek nem kell bemutatni, az eszköz népszerűsége az elmúlt években töretlen, hála annak, hogy sokkal egészségesebb alternatívát nyújt, mint egy bő olajos serpenyő. Ráadásul a sütőnél is kevesebbet fogyaszt, tehát igazi főnyeremény, főleg, ha gyorsan kell elkészíteni valamit.

Egészen eddig a tisztán tartására sem lehetett panasz, hiszen meglehetősen egyszerű kivenni a kosarát és elmosni, de őszintén: te megnézted már a tetejét, ahol a fűtőszálak futnak?

Egy TikToker arra volt kíváncsi, hogy mások ezt a részt – amihez meglehetősen nehéz hozzáférni – hogyan tisztítják meg. Ő maga oldószerrel és papírtörlővel próbálkozott, de az eredmény finoman szólva sem lett vállalható. A lerakódott zsír láthatóan dörzsölésre sem volt hajlandó megadni magát, ezért a felhasználó abban kért segítséget, mások hogyan tisztítják meg a saját gépüket. „Van megfelelő módszer ennek tisztítására, vagy tegyek úgy, mintha nem vettem volna észre?” – kérdezte.

A kommentelők rögtön akcióba léptek, és a hasznos tanácsokon át az egészen aggasztóig mindent megosztottak a felhasználóval. Egyikük azt javasolta, hogy töltse meg a kosarat vízzel a feléig és tegyen bele citromlevet. „Futtasd a gépet, amíg párásodni kezd, és egész egyszerűen töröld le, nagyszerű illata lesz” – ajánlotta a trükköt, amit egyébként mikróban és sütőben is sokan alkalmaznak.

Más azt írta, hogy amikor a gépe meghibásodott, az egészet szétszerelte, de végül úgy döntött, ignorálja a látottakat. Pedig a kosszal borított felület veszélyes is lehet, mutattak rá többen: „az enyém kigyulladt, úgyhogy megtisztította magát”. Ugyanezt történt egy másik felhasználóval is: „mindenki kigúnyol, amiért kigyulladt” – mesélte. A lerakódás miatt a sütő nem tud funkciója szerint működni, valószínűleg ez okozhatta a balesetveszélyes helyzetet.

Sokakból azonban egyszerűen csak undort váltott ki a látvány, és azt javasolták a TikTokernek, hogy keressen olyan sütőt, aminek kerámia bevonata van, az sokkal egyszerűbben takarítható.

Nyitókép: Depositphotos

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top