nlc.hu
Otthon

Hat év után találták meg az eltűnt kisfiút

Hat év után Franciaországban került elő az eltűnt brit kisfiú

Alex Batty hat éve tűnt el egy családi nyaraláson. Sokáig úgy hitték, hogy édesanyja és nagyapja rabolta el. Hat év után most végre hazatérhet.
Alex Batty

Alex Batty mindössze 11 éves volt, amikor 2017-ben egy családi nyaralás során nyoma veszett Spanyolországban. A fiú édesanyjával és nagyapjával indult útnak, azonban nagyanyja, Susan Caruana– aki a fiú törvényes gyámja – az Egyesült Királyságban maradt. A két felnőtt egy előre egyeztetett időpontban vitte el nyaralni Alexet, azonban már egyikük sem tért vissza az országba. Úgy vélték, hogy a fiút elrabolták. Susan egy korábbi interjúban azt mondta, hogy akkoriban Alex anyja és nagyapja az alternatív életmód lehetőségeit keresték, így azt sem akarták, hogy Alex iskolába járjon. 

Alex hamarosan hazatérhet 

A most 17 éves fiú egy autós telefonján keresztül küldött üzenetet nagymamájának az Egyesült Királyságba. Azt írta: „Szeretlek, haza akarok jönni!” Az említett autós, Fabien Accidini szerdán reggel talált rá Alexra, miközben a fiú éppen az esőben sétálgatott a franciaországi Toulouse közelében. Egy rendőrségi forrás a BBC-nek elmondta, hogy a férfi a tinédzsert azonnal a rendőrkapitányságra vitte. 

Alex elmesélte, hogy négy napja gyalogolt és, hogy egy hegyi helyről indult el, viszont azt nem árulta el, hogy pontosan honnan. Beírtam a nevét az internetre és akkor láttam, hogy keresik.

A férfi hozzátette, Alexnek az volt a terve, hogy egy helyi nagykövetségen kérjen segítséget.

Alex nagymamája a The Sunnak azt mondta, hogy már felvették a kapcsolatot a fiúval.

Annyira boldog vagyok. Beszéltem vele, és szerencsére jól van. Hatalmas a sokk.

Kiemelt kép: Sky News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top