nlc.hu
Otthon

Gyűjtés az ALS-beteg Erzsébetnek

Fél évet kellett volna várnia egy lépcsőjáróra az ALS-beteg Erzsébetnek – megható, mit tettek érte vadidegenek

Gyorsan romlik az állapota, 3 hónap alatt került kerekesszékbe.
ALS Erzsébet,

A gyógyíthatatlan ALS betegségben szenvedő Erzsébet Budapest belvárosában, a 8. kerületben él, egy lift nélküli házban. A lakását csak egy csigalépcsőn keresztül lehet megközelíteni, így önállóan sehova nem tud menni. Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, lépcsőjáró berendezés nélkül nem tudja elhagyni az otthonát, a gép azonban közel félmillió forintba kerül. Gyorsan romló állapota miatt azonban nem tud várni az Egészségbiztosítási Alapkezelő döntésére, ez akár fél évig is elhúzódhat.

Ha a párom nem tudja megoldani, akkor betegszállítót szoktam kérni, ez nekem egy-egy alkalommal 32 ezer forintomba kerül”  – panaszolta az asszony, akinek még 2-3 évet mondtak az orvosok.

Értesülve az asszony nehézségeiről, Jámbor András, országgyűlési képviselő gyűjtést indított. “Dobjuk össze mi! 1-2 ezer forint is óriási segítség” – írta akkor a posztjában. A gyűjtés pedig olyan jól halad, hogy ma estére kiderült, hogy összegyűlt a pénz a lépcsőjáróra. 

Erzsébet amúgy támogatja a szintén ALS beteg Karsai Dániel kezdeményezését az eutanázia elfogadtatásával kapcsolatban. Ő is azt szeretné, hogy szabadon dönthessen az élete méltó befejezéséről.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top