nlc.hu
Otthon

Kirabolták Csutit

Betörtek Csutihoz, kiborult az üzletember a biztonságiak tétlensége miatt

Meglopták az üzletembert, kifakadt a biztonsági szolgálatra.

Betörtek Szabó András Csuti üzletébe. A biztonsági szolgálat azonban semmit sem tett, csupán a kamerán keresztül nézte végig az esetet. Minderről a Mokkában beszélt felháborodva az üzletember. 

Csuti

Kirabolták Csuti üzletét – Forrás: TV2 / Mokka – videó

Az egyik plázában van egy kioszkunk. Értelemszerűen nekünk be kell zárni akkor, amikor erre szabályzat van. Bezártunk, és akkor ehhez képest egy óra pár percre betörtek hozzánk. Ez nyilván nem túl bonyolult, mert csak be kell lépni a pultba, amik a plázák közlekedő részén vannak kitéve, viszont már azért jelentős anyai kárt okozott. Feltörte, kifeszítette a kasszát és elvitte. Azt mondaná az ember, hogy előfordul, van biztosítás, természetesen kifizetik. A probléma azzal van, hogy nem kevés pénzt fizetsz a biztonsági szolgálatért a plázán belül, és ők ezt végignézték a kamerákon” – mesélte feldúlva.

Az üzletember nagyon kiakadt a biztonságiakra: “Ők ezt sokkal hamarabb tudták, hiszen élőben látták a biztonsági kamerán, és ők felhívtak egy telefonszámot, ami nem a mi telefonszámunk volt, és mondták, hogy hívták ezt a számot, de senki nem volt elérhető, úgyhogy innentől kezdve <<végezték tovább a munkájukat>>. (…) Felmerül a kérdés: ilyenkor nem hívod ki a rendőrséget? Tehát végignézel egy lopást, (…) és ez nem logikus emberi lépés, (…) hogy látom és akkor kihívom a rendőrséget?”

Csuti a panaszait már jelezte emailben a biztonsági szolgálatnak, de választ egyelőre nem kapott. 

“Megvan az elkövető, de a készpénzt nyilván – péntek estétől szombat délig, amíg sikerült őt elfogni – már szórakozóhelyeken kellene keresnünk. De érdekes, mert egy hónapja volt utoljára előállítva a fiatalember. Biztos, ami biztos, bele is nézett jól a kamerába, tehát gyönyörűen kivehető volt minden” – jegyezte meg a kifosztott üzletember, hozzátéve: a történtek miatt most újabb két kamerát telepítenek az üzletükhöz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top