nlc.hu
Otthon

Balatoni luxusvilla reklámja

„Igény szerint kiirtható” nádassal reklámoztak egy balatoni luxusvillát, kiverte a biztosítékot az ingatlanhirdetés

Éppen a nádas pusztulása miatt van egyre nagyobb bajban a Balaton.
balatoni nádas

“Igény szerint kiirtható” nádassal reklámozták a nádirtás miatt hírhedtté vált balatoni telek egyik villáját – számolt be a Telex. Mint írják, egy exkluzív új építésű lakóparkban hirdetnek egy ikerfél nyaralót Balatonakaliban, saját vízparttal és páratlan 180 fokos balatoni panorámával. A saját stéges-bejárós ingatlan amúgy 499 millió forintba kerül, egy 700 négyzetméteres telken található, 125 négyzetméteres, négyszobás házrészre vonatkozik. A hirdetés kiverte a balatoni csoportokban és a helyi sajtóban a biztosítékot, mivel az ingatlan területén lévő nádas kapcsán azt írták, hogy „igény szerint kiirtható”, pedig a természetvédők és a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet is aggályosnak találta ezt.

Mint a portál megjegyzi, a nádasnak rendkívül fontos szerepe van a Balaton ökoszisztémájában. Természetes szűrőfunkciója mellett fontos élő- és ívóhelye a halaknak, sok madárfajnak is az otthona. Ebből a szempontból is kétes, hogy a kiirthatóságával reklámozzák a nádast, ami ráadásul védettség alá esik.

Korábban már írtunk arról, hogy egyre nagyobb bajban van a Balaton, a grandiózus építkezések miatt veszélybe került a tó. Tavaly nyár óta több bejelentés is érkezett a Balatoni Limnológiai Kutatóintézethez a nádas pusztulásáról. A Balatoni Szövetség elnöke akkor arról beszélt, hogy sem az embereknek, sem a Balatonnak és élővilágának nem jó, hogy lakótelepek létesültek a tó köré.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top