nlc.hu
Otthon

Középkori torony vécéjében rekedt Dr. Ilkó Krisztina történész Cambridge-ben

Középkori torony vécéjében rekedt egy magyar tudós Cambridge-ben, MacGyver módjára szabadult ki

Dr. Ilkó Krisztina reménykedett, hogy nem ott hal meg bezárva, aztán egy szemceruza és egy fültisztító pálcika segítségével kiszabadította magát.
A montázson a camridge-i Queens’ College és Dr. Ilkó Krisztina történész

Hét órára egy középkori torony fürdőszobájában rekedt a Cambridge Egyetem magyar oktatója, aki végül egy szemceruza és egy fültisztító pálcika segítségével szabadult ki – írja a BBC.

Dr. Ilkó Krisztina történész a Queens’ College egyik szobájában lakik, ugyanott, ahol a 16. században a híres filozófus, Erasmus is élt. A 33 éves tudós szerint a vastag és nehéz fa fürdőszobaajtó reteszét a vízvezeték-szerelő törhette el, aki a zuhanyzón dolgozott.

Az ajtó egy csütörtökön záródott be mögötte, de a szobát csak a következő hétfőn kellett volna kitakarítani. Próbálta a zuhanyrózsával és nyers erővel betörni az ajtót – a vállán még mindig zúzódások vannak –, de nem járt sikerrel, és senki nem hallotta meg a segélykiáltásait.

Próbáltam felidézni, hogy mennyi ideig tud az ember csak vízen életben maradni, és reménykedtem, hogy nem ott halok meg.

Aztán eszébe jutott gyerekkori kedvence, MacGyver, és a legendás problémamegoldót megszégyenítő módon szabadult ki: egy szemceruzával lenyomta az ajtó reteszét, egy fültisztító pálcikából pedig horgot készített. Hét óra fogság után végül ki tudta nyitna az ajtót.

„Arra számítottam, hogy öt napig vagy tovább leszek ott, de sikerült kijutnom” – mondta Ilkó Krisztina, a zárat pedig azóta leszerelték a fürdőszoba ajtajáról.

(Kiemelt kép: Wikipedia; Twitter/Dr Krisztina Ilko)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top