nlc.hu
Otthon

Lakásbiztosítás speciális esetekre

Ebben a hat váratlan helyzetben jól jön a lakásbiztosítás

Az Allianz összeszedte, mely esetekben ad hatalmas segítséget egy komoly lakásbiztosítás.

A jól megválasztott lakásbiztosítás akkor is segítség és olyan tárgyakra is fedezetet nyújthat, amire talán nem is gondolnánk. Az Allianz jellegzetes helyzeteket gyűjtött össze, hogy megkönnyítse azok döntését, akik élnének a lehetőséggel, és márciusban – a szerződési évfordulótól függetlenül – költségmentesen felmondanák meglévő lakásbiztosítási szerződésüket egy kedvezőbb konstrukció kedvéért.

1. Gyerekek vagy háziállatok okozta kár

A jó lakásbiztosításnak a felelősségbiztosítás is része. Ha például focizó gyerekünk megtépázza a szomszéd kertjében lévő tuját, esetleg betöri az ablakát, az okozott kárt a biztosító fizetheti ki. Akkor is kapóra jön a felelősségbiztosítási komponens, ha a kutyánk megharap valakit, vagy kiszaladva az útra, balesetet okoz. Ilyen esetekben kiskorú gyerek gondozójaként, illetve a háziállat tartójaként mi vagyunk a felelősek a cselekedeteikért. Szerencsésebb előre kivédeni az ilyen helyzetekkel járó anyagi károkat.

2. Céges eszközök home office-ban

Otthonról történő munkavégzésünk során lakásunkban tartjuk az alapvetően az irodában tárolt eszközöket. Ezekre is érdemes kiterjeszteni a biztosítási védelmet, mert előfordulhat, hogy egy beázás miatt a céges laptop is károsodik, vagy egy betörés során ellopják. A megfelelő lakásbiztosítás fontos eleme a felelős őrzés címén nálunk lévő tárgyakra szóló fedezet. Baj esetén tetemes anyagi kárt kerülhetünk el, ha bekövetkezik a baj.

Ebben a hat váratlan helyzetben jól jön a lakásbiztosítás

3. Vandalizmus és graffiti

Tapasztalatok szerint egy nehezen mozdítható tárgy vagy berendezés pusztán amiatt is rongálás áldozata lehet, mert a csalódott betörő nem tudja sem kinyitni, sem magával vinni. Ha az eszközhöz kívülről is hozzá lehet férni, – például bejárati vagy garázsajtó – előfordulhat, hogy valaki szórakozásból okoz benne kár. A javítás vagy a csere tetemes költségét viszont megtérítheti egy gondosan kiválasztott lakásbiztosítás. A biztosító arra a kárra is fedezetet nyújthat, ha valaki összefesti, összefirkálja a biztosított épület külső falát vagy burkolatait.

4. Ideiglenes lakás bérleti díja

Ha ideiglenesen lakhatatlanná válik az otthonunk, jellemzően rokonoknál-barátoknál húzzuk meg magunkat a helyreállítás idejére, pedig az átmeneti időre lakást is bérelhetünk. Ha jól választottunk lakásbiztosítást, akkor az a kár összege mellett az ideiglenes albérlet árát is fedezi, a szerződésben meghatározott összegig.

5. Csőtörés miatt elfolyó víz

Az Allianz szerint minden harmadik kárbejelentés oka csőtörés, ez számít a leggyakoribb károknak. Ha a csőtörés látványos, akkor viszonylag hamar fény derül rá, alattomosabb esetben viszont csak hosszabb idő elteltével válik láthatóvá a probléma. A jó lakásbiztosítás nem csupán az ingóságban és az épületben keletkezett károkat térítheti meg, hanem az elfolyt víz miatti többletdíjat is. Gondoljunk bele, mennyi víz folyhat el egy kéthetes nyaralás alatt…

+1 Apró, de annál bosszantóbb ügyek

Egy lakásbiztosítás garantálhatja az albérlők saját tárgyainak védelmét is, amire a tulajdonos által kötött lakásbiztosítás biztosan nem nyújt fedezetet. Jól jöhet a biztosításhoz járó asszisztenciaszolgáltatás, ha például nem tudunk bejutni az otthonunkba, mert beletört a kulcs a zárba. Ilyenkor a biztosító szervezheti meg számunkra a gyors javítást, zárcserét, és még a szakember munkadíját is fedezheti. A hasonló kellemetlen meglepetések kivédéséhez nyújt az Allianz átfogó, számos helyzetben segítséget jelentő lakásbiztosítási szolgáltatást – olyan biztosítási eseményekre is, amelyekre talán elsőre nem is feltétlenül gondolnánk, például egy rövidzárlatra, amely az otthoni elektronikai eszközökben okozhat jelentős károkat.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top