nlc.hu
Otthon

Azt mondják Ripley és Bishop is oda jár inni

Egy bár, ami félelmetesebb, mint bármelyik Alien film

A svájci St. Germainben áll egy bár, amitől Ellen Ripley hadnagynak is leesne az álla. Az Alien frenchise látványvilágát megidéző épületet a svájci szobrász-festőművész Hans Ruedi Giger tervezte, és valóban olyan, mintha az idegenek űrhajóján járnánk a Prometheus c. filmből.

Egyfajta zarándokhellyé vált az a svájci bár, amit Hans Giger, az Alien mozifilmek speciális effektusáért Oscar-díjat nyert képzőművésze tervezett. A H.R. Giger Múzeum néven működő hely 1998-ban nyitotta meg kaputi a látogatók előtt és a mai napig borzongatja a Ridley Scott rajongókat. Giger az összes franchise-on dolgozott, beleértve a későbbi Predator filmeket is. A múzeum egy 400 éves középkori kastélyban található, melynek kétméter vastag falai között barangolhatunk a barlangszerű, csigolyaíves-csontvázas termekben. A mennyezet, a falak, a padló, a szerelvények, az asztalok és a székek mind a művész egyedi, a Bolygó neve halál vagy a Prometheus filmekből már jól ismert földöntúli díszletet idézik meg. Giger azt szerette volna, ha mi is átéljük azt az élményt, amikor egy idegen civilizáció nyomaira bukkanunk, egy letűnt kor maradványaival.

Megnézem
Összes kép (12)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top