nlc.hu
Otthon
Budapesti albérlet árak 2024 tavasz

Zuhanni kezdtek az árak a budapesti albérletpiacon

Lélektani csúcs után áprilisra tovább csökkent az átlagos albérlet ár Budapesten.

A keresleti árszint csökken, most a februári 251 ezer forintos csúcshoz képest öt százalékkal kevesebbért keresnek kiadó ingatlanokat Budapesten – írja albérlet piaci elemzésében a Rentingo.com. A fővárosi bérlők közel fele liftes házban keres fiatalos, világos, erkélyes lakást, elsősorban a megújuló XI., XIII. és IX. kerületben. Az árak növekedését a Rentingo bérbeadó alkalmazás szakértője szerint az törte meg, hogy

Zuhanni kezdtek az árak a budapesti albérletpiacon

az albérletkeresők anyagi szempontból kifulladtak,

a bérbe adók pedig így nem tudnak még magasabb árat kérni. A keresleti árszint februártól esik, áprilisra már 5 százalékkal kevesebbért, átlagosan “csak” 230 ezer forintért kerestek kiadó lakást Budapesten. Legtöbben a XI. kerületbe költöznének albérletbe, a budapesti bérlők 14 százaléka Újbudán szeretne lakni. Népszerű a Ferencváros és Angyalföld is, a metró és a sok új építésű lakás mellett a belvároshoz való relatív közelség miatt. És felkapott a tágabb pesti belváros mellett Zugló is.

A legtöbb bérlő világos, fiatalos lakást szeretne:

a bérlők közel felének fontos az erkély, közel 40 százalék pedig új építésű vagy felújított, liftes épületben keres albérlet lehetőséget. A külön nyíló szobák mellett a klímaberendezés illetve a szigetelés is fontos szempont az érdeklődők számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top