nlc.hu
Otthon
Ruhák szállítása költözéskor

Ez az egyik leghasznosabb trükk költözéskor

Egy költözés rengeteg pakolással jár, de ha szeretnéd megkönnyíteni a saját életedet, és órákat spórolnál, akkor ezzel a trükkel sikerülhet.

Dobozokba be, dobozokból ki. Egy költözés legmegterhelőbb része a folyamatos pakolás, mert az ember úgy érzi, sosem fog eljönni a pillanat, amikor az utolsó kartondobozt is – szigorúan banánosat, hiszen az a legstrapabíróbb – kiürítheti. Hetek, sőt, akár hónapok is eltelhetnek, mire minden a helyére kerül, főleg akkor, ha elegendő bútor híján van az ember. Nem véletlen, hogy könnyen idegállapotba lehet jönni egy költözés során, tényleg soktényezős szituációról van szó.

A rossz hír, hogy a pakolást nem lehet megúszni egy lakáscserénél, a jó viszont az, hogy az internet tele van hasznosabbnál hasznosabb trükkökkel, amik segíthetnek ebben a helyzetben. Az persze nyilván mindenkinek evidens, hogy a dobozokat fel kell címkézni az átláthatóság érdekében. (És azért is, hogy a költöztetők lehetőleg ne törjék össze a nagyi porcelán étkészletét.) Azonban itt egy trükk a ruhák rendszerezésére is, ami később nagyon jól fog jönni.

A lényeg, hogy a vállfára akasztott ruhákra egyszerűen húzz szemeteszsákot. Egyrészt így nem kell leszedni minden egyes darabot, majd kipakolásnál újra visszaakasztani őket. Azzal, hogy a zsák egyben tartja az egészet, gyakorlatilag percekre redukálható az egész folyamat. A másik, hogy a zsák tisztán is tartja a kedvenc darabjaidat, szóval attól sem kell félni, hogy koszolódnak vagy sérülnek a szállítás során. Nem új keletű ötlet, de ha még nem hallottál róla, ideje elraktározni akár későbbre is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top