nlc.hu
Otthon
Két éve nem tud bejutni a saját lakásába, küzd a házfoglalókkal Miklós

Két éve nem tud bejutni a saját lakásába, küzd a házfoglalókkal Miklós

Abszurd helyzetben a háztulajdonos.

Nyári Miklós bármennyire is szeretne, nem tud bejutni a saját házába a saját kulcsival, ugyanis a bérlők egyszerűen nem hajlandók kiköltözni, immár két éve. Kálváriájáról a Fókuszban mesélt.

A férfi gyakran elmegy az édesapjától örökölt, 540 négyzetméteres ingatlanhoz. Még az apja adta ki annak idején egy alapítványnak, idősek otthonát üzemeltettek itt. Miután az idősek otthonát a kormányhivatal két évvel ezelőtt bezáratta, az alapítvány képviselője tovább maradhatott a házban, mivel Miklós édesapja kiadta neki albérletbe a házat. Ám miután a szülő meghalt, Miklós felmondta a szerződést. Ennek ellenére az alapítvány képviselőjének ma már több családtagja is az ominózus ingatlanban lakik. 

Az ott élők a 2020-ban felmondott bérleti szerződésre hivatkoznak, valamint arra, hogy havonta némi bérleti díjat azért fizetnek. 

“Ezt egy nagyon igazságtalan szituációnak tartam” – jelentette ki Miklós, aki már besokallt a több éves mizériától.

“Abszolút erőszakmentesen, kulturáltan, intelligensen, tényleg diplomatikusan próbálnám megoldani, de azt látom, hogy ezt a kötelet egy kézben tartom, és a másik oldal az úgy lóg magában, és csak a mellébeszélés van az üggyel kapcsolatosan” – fakadt ki Miklós, akinek eddig 1,5-2 millió forintba került a bírósági per, az ügyvédi költség és a szolgáltatókkal való hercehurca, és még  nagyon nincs vége.

Az interneten amúgy különböző csoportok alakultak, akik hasonlóan küzdenek a jogtalan lakás-, vagy házfoglalók ellen. Egészen elképesztő praktikákat osztanak meg egymással, sőt erre szakosodott cégek is működnek már. 

Kiemelt fotó forrása: RTL / Fókusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top