nlc.hu
Otthon

Hazai ingatlanpiaci legek 2023

660 millióért kelt el idén a legdrágább lakóingatlan

Egy mediterrán luxusvilláért fizettek a legtöbbet.
lakás

Változó hangulat és aktivitás uralta 2023-ban a hazai ingatlanpiacot, azonban szélsőségekben az idei évben sem volt hiány – derült ki az Duna House idei összesítéséből.

A végső vételár szempontjából a csúcstartó egy, a nyugati országhatárhoz közel fekvő vármegyeszékhely kertvárosában található, mediterrán luxusvilla, amelyért közel 660 millió forintot fizetett az új tulajdonosa.

A nagyon jó állapotú, és műszakilag is kiválóan karbantartott okosotthon alapterülete 661 négyzetméter, ezzel magáénak tudhatja a legjelentősebb élettérrel rendelkező 2023-ban értékesített ingatlan címet is.

A legcsekélyebb méretű ingatlan egy 10 négyzetméteres ház volt a fővárosi agglomeráció déli szektorában.

Vételár tekintetében a sor másik végén ezúttal a déli országrész kistelepülésein található, zömében vegyes falazatú, vagy vályogból épült, lakható, de inkább felújítandó állapotú házak álltak, amelyek közül a legolcsóbb egy 900 ezer forintért értékesített, 20 négyzetméteres ingatlan volt Baja közelében.

A 2023-ban értékesített ingatlanok közül két Győr-Moson-Sopron vármegyei város műemlékké nyilvánított épületében lévő ingatlan nyerte el a legkorosabb címet. Sopronban, egy 1700-as évek elején épült házban kelt el egy nagyon jó állapotú, 92 négyzetméteres, kertkapcsolatos lakás. Az ingatlanért 826 ezer forintos négyzetméterárat fizetett az új tulajdonosa, míg egy győri, 1780-ban épült, 210 négyzetméter alapterületű ház is gazdára talált, amelyért 110 millió forint feletti vételárat sem sajnáltak.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top